Apple rezerviše celokupni kapacitet TSMC 2nm čipova za iPhone 17 seriju

Sveži izveštaji kažu da TSMC ovih dana započinje probnu proizvodnju 2nm čipova koji se očekuju da će biti korišćeni u iPhone 17 seriji telefona

Apple rezerviše celokupni kapacitet TSMC 2nm čipova za iPhone 17 seriju

Apple je veoma važan klijent tajvanskog proizvođača čipova TSMC. Sada, novi izveštaji kažu da TSMC ovih dana započinje probnu proizvodnju 2nm čipova koji se očekuju da će biti korišćeni u iPhone 17 Pro i drugim Apple uređajima od 2025. godine.

Prema izveštaju ETNews-a, TSMC je spreman da započne probni rad sledeće nedelje u svojoj fabrici u Baoshan-u, koja se nalazi u Shinju Science Complex-u na severu Tajvana. Kompanija je, navodno, mnogo ranije nego što se očekivalo. TSMC je dosledno bio lider u svetu proizvodnje čipova, a Apple je pouzdan klijent kompanije.

TSMC je navodno demonstrirao 2nm čipove Apple-u prošlog decembra. Probni rad, koji se očekuje da počne sledeće nedelje, je proces u kojem kompanija testira linijske procese koji će se koristiti za masovnu proizvodnju poluprovodnika.

TSMC već spreman da započne probni rad 2nm čipova

Prilično je iznenađujuće da je tajvanska kompanija već spremna da započne probni rad 2nm čipova jer se očekivalo da će početi najranije u oktobru ove godine. Dakle, početak u julu donosi mnoge pozitivne strane za Apple. Kompanija započinje probni rad ranije kako bi postigla stabilan prinos pre masovne proizvodnje.

Pozitivan prinos, što je procenat čipova koji prolaze kontrolu kvaliteta, veoma je važan i jedan od najvećih izazova za veličinu procesa. Važno je napomenuti da TSMC nije bio u stanju da ispuni potražnju za 3nm čipovima, jer je stopa prinosa bila nešto iznad 50%.

Međutim, jedna važna stvar koju su vesti iz istraživačke firme TrendForce sugerisale u maju je da se veruje da je Apple rezervisao celokupni kapacitet 2nm čipova za svoju seriju iPhone 17. Navodno, Apple je učinio isto za TSMC-ove 3nm čipove za iPhone 15 Pro i M3 čip za Mac računare. Očekuje se da će upotreba 2nm čipova značajno uticati na performanse i energetsku efikasnost serije iPhone 17 naredne godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi