Huawei je ugradio više od 13.000 domaćih delova kao alternativu zbog sankcija Amerike

Huawei je ugradio i zamenio hiljade delova koje koriste u svojim proizvodima, a do kojih nisu mogli da dođu usled američkih sankcija

Osnivač kineskog giganta, Ren Žengfej, je izjavio prošlog meseca da je kompanija zamenila domaćim alternativama više od 13.000 delova u svojim proizvodima, a koje nije mogla da kupi i uveze zbog trgovinskih ograničenja SAD-a. Time je Huawei nedvosmisleno pokazao da je sposoban da se odupre trgovinskim sankcijama i podstakne domaće kooperante. Huawei je ugradio domaće proizvode i delove umesto da čeka dozvolu za uvoz američke tehnologije.

On je dodao da je zbog toga, Huawei redizajnirao 4.000 štampanih ploča i da se proizvodnja u ovom trenutku potpuno “stabilizovala”, piše Reuters.

Iako Reuters nije potvrdio izjave Žengfeja, ovo pokazuje da Huawei aktivno radi na oporavku od američkih sankcija. Od 2019. godine, Huawei je kao glavni dobavljač opreme koja se koristi u 5G telekomunikacionim mrežama, bio meta konstantnog pritiska Amerike.

Huawei je ugradio 13000 delova “Made in China”

Zbog toga, kineska kompanija nije mogla da dođe do američkih čipova, da pristupi američkim tehnološkim alatima za dizajniranje čipova ili čak da omogući partnerima da prave čipove za njih.

Bajdenova administracija je prošle godine takođe zabranila prodaju nove Huawei opreme u SAD.

Sa druge strane, kineska kompanija je 2022. godine uložila 23,8 milijardi dolara u istraživanje i razvojm te planira da poveća potrošnju kako se profitabilnost bude poboljšavala.

Žengfej je takođe rekao da je kompanija izgradila sopstveni sistem planiranja resursa u preduzeću, nazvan MetaERP. Planiraju da ga lansiraju u aprilu, a pomoći će im u vođenju osnovnih poslovnih funkcija, uključujući finansije, lanac snabdevanja i proizvodne operacije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi