IDC: Huawei dominira tržištem preklopnih telefona u Kini

Huawei dominira kineskim tržištem mobilnih telefona sa preklopnim ekranima, pokazuju najnoviji IDC izveštaji

IDC: Huawei dominira tržištem preklopnih telefona u Kini

Tržište telefona sa savitljivim ekranom nastavilo je da raste u Kini u tokom drugog tromesečja ove godine, otkriva IDC u svom najnovijem izveštaju. Tržište u ovoj mnogoljudnoj zemlji je zabeležilo rast od 104% u odnosu na prošlu godinu, pri čemu Huawei dominira tržištem sa 41,7% svih prodatih uređaja, skoro duplo više od drugoplasirane kompanije vivo.

Kompanija koja se bavi detaljnim istraživanjem tržišta je pripisala vodeću poziciju Huaweiju zahvaljujući modelima Mate X5 i Pocket 2, koji koriste procesore proizvedene u Kini i raspolažu opcijom satelitske veze. Na drugom mestu je vivo sa ultra tankim modelima X Fold3 i X Fold3 Pro sa Snapdragon 8 Gen 3 čipovima, koji su počeli da se prodaju neposredno pre početka drugog kvartala.

Period od aprila do juna 2024. godine zabeležio je prodaju od 2,57 miliona preklopnih telefona svih formata. Ovo je više nego u drugom kvartalu 2023. i prvom kvartalu 2024. godine, ali i dalje manje od najuspešnijeg kvartala za tržište – prazničnog perioda na kraju 2023. godine.

S obzirom na rastuće interesovanje za telefone sa savitljivim ekranom, očekujemo da će treći kvartal doneti rast i skok prodaju u sledećem periodu kao i poređenju na godišnjem nivou.

Huawei bi mogao da osvoji još veći udeo na tržištu sa predstojećim lansiranjem nova Flip modela. Novi preklopni telefon će imati nešto veći spoljni ekran od ostalih preklopnih modela Huaweija i verovatno nižu cenu, prenosi GSM Arena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi