Microsoft prelazi na iPhone za zaposlene u Kini

Microsoft je odlučio da zahteva od svojih zaposlenih u Kini da trajno pređu sa Android telefona na iPhone

Microsoft prelazi na iPhone za zaposlene u Kini

Microsoft je odlučio da zahteva od svojih zaposlenih u Kini da trajno pređu sa Android telefona na iPhone. Ova promena je deo inicijative Secure Future, usmerene na jačanje sigurnosti među zaposlenima. Android uređaji, koji su podložniji sigurnosnim propustima, više neće biti dozvoljeni u Microsoftovim kancelarijama u Kini.

Prema izveštaju Bloomberga, počevši od septembra, zaposleni Microsofta u Kini moraće da koriste iPhone za svakodnevni rad. Interni memo otkriva da će zaposleni koji trenutno koriste Android uređaje, uključujući one od Xiaomi i Huawei, dobiti iPhone 15 modele. Kompanija planira da uspostavi punktove za preuzimanje ovih uređaja širom svojih kancelarija u Kini i proširi ovu politiku i na svoje operacije u Hong Kongu.

Poboljšana Sigurnost uz Microsoft Authenticator na iOS-u

Odluka američke kompanije zasnovana je na potrebi za pojednostavljenjem sigurnosnih protokola. Ograničavanjem pristupa na ne-iOS uređaje, kompanija osigurava korišćenje aplikacija Microsoft Authenticator i Identity Pass na jedinstvenoj platformi. Fragmentirana priroda Androida i razlike u mobilnim ekosistemima između Kine i drugih regiona otežavaju održavanje dosledne sigurnosti. Sa iOS-om, Microsoft može efikasnije pratiti i upravljati sigurnošću.

Iako Microsoft nije javno najavio ovu promenu politike niti detaljno opisao broj pogođenih zaposlenih, kompanija ima značajno prisustvo u Kini od 1992. godine. Sa najvećim R&D centrom izvan Sjedinjenih Država smeštenim u tom regionu, ovaj strateški potez naglašava važnost održavanja visokih sigurnosnih standarda. Microsoft takođe namerava da adresira ranjivosti u oblaku, dodatno poboljšavajući svoju odbranu protiv hakovanja i proboja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi