Microsoft uklanja reklame iz Skype-a

Reklame vam više nećete dosađivati dok pričate na Skype-u

Microsoft uklanja reklame iz Skype-a

Microsoft planira uskoro da izbaci ažuriranje koje će ukloniti sve reklame iz Skype-a, na svim platformama. Ažuriranje takođe uključuje poboljšane AI alate za kreiranje fotografija na Skype-u za Windows i macOS, kao i mogućnost automatskog prijavljivanja na iOS-u ako ste već prijavljeni u drugu Microsoft aplikaciju.

„Naše najnovije ažuriranje uklanja sve reklame sa Skype kanala i kompletne Skype platforme, čime se postiže glatko, čistije i prijatnije iskustvo korisnika dok rade u ovoj aplikaciji“, izjavila je menadžerka proizvoda Skype-a, Irene Namuganyi.

Ukidanje reklama iz Skype-a znači da više nećete videti reklame u glavnom interfejsu za ćaskanje ili u sekciji kanala. Microsoft je rekao da je poslušao povratne informacije korisnika o reklamama na Skype-u i odlučio da se „fokusira na vaše razgovore bez ometanja putem reklama, čineći vaše Skype iskustvo definitivno boljim i prijatnijim.“

Skype uskoro bez reklama, hoće li Windows istim putem

Sekcija “Today” na Skype-u će ostati, zajedno sa vestima koje se preuzimaju sa MSN-a. Ovo je tab koji većina korisnika Skype-a verovatno ignoriše, ali ga možete u potpunosti isključiti u Settings > Appearance meniju.

Nadamo se da će Microsoft takođe poslušati povratne informacije i slično reagovati u slučaju reklama u Windows operativnom sistemu. Softverski gigant je dodavao Bing prozore nalik malveru, zatim reklame u Start meniju i koristio razne trikove kako bi pokušao da natera Windows korisnike da pređu na Edge pregledač.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Pored ukidanja reklama na Skype-u, Microsoft poboljšava i AI alate za kreiranje slika unutar ove aplikacije na Windows-u i macOS-u. Uskoro ćete moći brzo pristupiti AI kreatoru slika unutar prozora za ćaskanje, a AI-generisane slike će se proširiti na klik. Microsoft je takođe popravio neke UI elemente, čineći da se kreator slika bolje uklapa u dizajn macOS-a.

Microsoft uvodi i OneAuth integraciju za Skype na iOS-u, koja omogućava automatsko prijavljivanje u aplikaciju ako već koristite drugu Microsoft aplikaciju. Ako ste imali problema sa slanjem fotografija ili video zapisa preko 5G sa Skype-om, Microsoft je takođe popravio ovaj bag u predstojećem ažuriranju koje će biti dostupno u narednim danima, prenosi The Verge.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Poolmaker

    U prevodu Skype se koristi manje nego ikad i pokušavaju da ga ožive. Rekao bih prekasno.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi