Nikon kupio Red: Veliki korak ka inovativnom fotografskom tržištu

Nikon kupio Red, vest koja je odjeknula kao bomba u svetu foto i video kamera, dobila je i zvaničnu potvrdu japanske kompanije.

Nikon kupio Red: Veliki korak ka inovativnom fotografskom tržištu

Nikon kupio Red, vest koja je odjeknula kao bomba u svetu foto i video kamera, uzburkala je tržište pre nekoliko dana, a zatim dobila i zvaničnu potvrdu kompanije. Jedan od svetskih lidera u oblasti digitalnih fotoaparata i optičke opreme, objavio je na svom sajtu da je postigao sporazum o akviziciji kompanije Red, poznatog proizvođača visokokvalitetnih digitalnih kino kamera.

Ova strateška akvizicija obećava da će ojačati Nikonovu poziciju na tržištu i proširiti njihovu sposobnost da pruže inovativne tehnološke rešenja profesionalcima i entuzijastima u oblasti fotografije i videografije.

Ovaj korak dolazi kao deo Nikonove dugoročne strategije diversifikacije i proširenja portfolija proizvoda i usluga. Red, osnovan 2005. godine, stekao je reputaciju kao pionir u oblasti digitalnih filmskih kamera, sa svojim revolucionarnim proizvodima koji su postavili standarde u filmskoj industriji.

Nikon kupio Red i dobio pristup ekskluzivnoj tehnologiji

Ova akvizicija će Nikonu pružiti pristup ekskluzivnoj tehnologiji i ekspertizi koja bi trebala da ojača njihovu poziciju kao jednog od lidera u foto i video industriji.

Predsednik i CEO Nikona, gospodin Takashi Yoshida, izjavio je: “Ova akvizicija predstavlja važan korak ka ostvarenju naše vizije da pružimo vrhunske proizvode i usluge našim korisnicima širom sveta. Red je sinonim za inovaciju i kvalitet u filmskoj industriji, a njihova ekspertiza će biti neprocenjiva za našu dalju evoluciju.”

Red će nastaviti sa samostalnim radom kao deo Nikon korporacije, zadržavajući svoj nezavisni identitet i fokus na razvoju visokokvalitetnih proizvoda za filmsku industriju. Ova integracija omogućiće sinergiju između dva brenda, kombinujući Nikonovu tehnološku izvrsnost sa Redovom stručnošću u digitalnoj kinematografiji.

Očekuje se da će ovaj potez imati pozitivan uticaj na obe kompanije i njihove korisnike. Kombinacija Nikonovih resursa i distributivne mreže sa Redovom tehnološkom stručnošću otvara nove mogućnosti za inovacije i razvoj proizvoda koji će zadovoljiti sve zahteve profesionalnih fotografa i filmskih stvaralaca.

Ova vest izaziva veliko uzbuđenje među ljubiteljima tehnologije i kreativne zajednice širom sveta, dok se iščekuje početak nove ere inovacija i kvaliteta u svetu digitalne kinematografije. Ili se barem nadamo takvom raspletu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. unique93

    Nikon je napravio par dobrih poteza u poslednje vreme...izbacili su z9, z8, zf(uskoro izlazi i z6iii), polako pustaju 3rd party proizvodjace da proizvode objektive za z mount, sad evo i kupovina RED-a, sto moze da doprinese tome da Nikon udje u Cinema vode...RED ima global shutter senzor, tako da Nikon moze da iskoristi tu tehnologiju, imaju dobar log profil, raw format, color science, itd, dok sa druge strane Nikon moze da proizvede cinema objektive, imaju dobar autofokus koji mogu da ubace u RED kamere, z mount ima najveci obim, mnogo objektiva moze da se adaptira itd...bice ovo zanimljivo pratiti...Sony i Canon su i dalje najjaci, ali videcemo da li ce tako ostati...i Panasonic polako ulazi u igru...sto vise konkurencije, to bolje za nas... :D

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi