Ovogodišnja Nvidia konferencija GTC 2024 počela sa fokusom na AI čipove

Godišnja Nvidia konferencija za programere i investitore GTC 2024 zvanično je počela danas u San Hozeu u Kaliforniji, a početak su obeležili AI čipovi

Ovogodišnja Nvidia konferencija GTC 2024 počela sa fokusom na AI čipove

Vodeća svetska kompanija u dizajnu AI čipova Nvidia, danas je počela svoju godišnju GTC konferenciju za programere i investitore. Nvidia konferencija, odnosno njen početak obeležile su najave njenog izvršnog direktora Džensena Huanga na nove čipove veštačke inteligencije u uvodom obraćanju, piše Reuters.

Najava novih čipova i softvera na GTC 2024 treba da odrede mogućnost kompanije da zadrži svoju vodeću poziciju kao dominantnog dobavljača alata potrebnih za podsticaj prošlogodišnjeg uzleta u oblasti veštačke inteligencije. Gostima i novinarima, u uvodnom izlaganju se tim povodom obratio Džensen Huang, od koga analitičari očekuju najave novih proizvoda.

To znači da ćemo verovatno videti najavu sledeće generacije AI procesora koje je kompanija dizajnirala, a predstojeći B100 čip, bi u skladu sa tim trebalo da donese značajna unapređenja u odnosu na svog prethodnika H100.

Iako je Nvidia poznata po dizajniranju čipova, kompanija je takođe razvila značajnu lepezu softverskih proizvoda, koje bi Huang do kraja konferencije trebalo da predstavi. Nvidia je ranije ove godine saopštila da je njen softverski sektor dostigao godišnji prihod od milijardu dolara.

Huangovo ključno obraćanje na GTC konferenciji, zakazano je u hokejaškoj areni u Silikonskoj dolini pred očekivanih 16 hiljada ljudi, što je dvostruko više u odnosu na Nvidia poslednji događaj uživo. Porastu popularnosti očigledno je doprinela tema kojom je ovogodišnja konferencija i krenula – veštačka inteligencija.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi