Matori tiktokeri: Prosečna starost TikTok korisnika u SAD je 31 godina

Uprkos problemima, TikTok u SAD ima oko 150 miliona aktivnih korisnika u SAD, oko 12 miliona mlađih od 18 godina, a prosečna starost korisnika je 31 godina.

Matori tiktokeri: Prosečna starost TikTok korisnika u SAD je 31 godina

Malo je reći da je TikTok u problemima na američkom tlu, ali popularnost nije oslabila ni najmanje. NBC izveštava da je aplikacija dostigla 150 miliona mesečnih aktivnih korisnika u SAD.

CEO kompanije ByteDance, Šu Zi Ču će u četvrtak govoriti pred Kongresom, kada planira da iznese ove informacije, po kojima je ova popularna aplikacija mnogo dublje ukorenjena u društvo SAD, nego što je to popularno mišljenje. Ove informacije dolaze od višeg demokratskog stratega koji savetuje TikTok.

Podsećanja radi, poslednju poznatu cifru o broju američkih korisnika dobili smo pre tri godine, kada je TikTok otkrio da preko 100 miliona Amerikanaca koristi TikTok. Dakle, postoji povećanje od skoro 50% od trenutka kada je Trampova administracija pokrenula napore da se zabrani ova aplikacija.

NBC takođe navodi da neki TikTok kreatori planiraju da razgovaraju sa zakonodavcima u Vašingtonu, a očekuje se da će TikTok to iskoristiti kako bi pokazao da bi zabrana aplikacije mogla da stvori finansijske probleme brojnim kreatorima koji se oslanjaju na nju za svoje prihode.

Sa druge strane, glavna odbrana čelnika kompanije TikTok je ekonomski argument: zabrana ove društvene mreže bi ostavila veliki broj američkih državljana bez redovnih prihoda. Ovo može da bude posebno veliki problem za Bajdena koji planira ponovo da se kandiduje na mesto predsednika naredne godine, a otvoreno propagira zabranu mreže koju koristi 138 miliona aktivnih glasača u SAD. Čak i javno dostupne ankete kažu da je mišljenje javnosti podeljeno, sa 49% onih koji podržavaju zabranu i 42% koji joj se protive.

TikTok se našao usred tenzija između Amerike i Kine, koje su posebno zategnute u poslednje vreme. Kineski ministar spoljnih poslova Vang Venbin prošle nedelje je izjavio da SAD još uvek treba da iznesu dokaze da je TikTok pretnja po nacionalnu bezbednost.

Ipak, pored SAD, i druge vlade širom sveta počele su da zabranjuju aplikaciju na uređajima zvaničnika pozivajući se na bezbednosne probleme na nacionalnom nivou U SAD Ministarstvo pravde i FBI trenutno istražuju TikTok i ByteDance oko optužbi da su zaposleni ove kompanije špijunirali novinare.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi