Prvi svetski izbor za Miss lepote za AI-generisane modele, izaziva kontroverzu

Fanvue Miss AI takmičenje, prvo u svetu, ocenjuje AI-generisane ženske modele prema lepoti, prisutnosti na društvenim mrežama i veštinama njihovih kreatora

Prvi svetski izbor za Miss lepote za AI-generisane modele, izaziva kontroverzu

U početku su govorili da veštačka inteligencija dolazi po naše poslove, ali sada izgleda da čak ni takmičenja u lepoti nisu sigurna. Prvobitno najavljeno u aprilu 2024. od strane Fanvue-a, platforme za pretplatnički sadržaj za kreatore, prvo svetsko takmičenje za Miss lepote za AI-generisane avatare dospelo je na međunarodne naslovnice i izazvalo kontroverzu na internetu.

Ali, na osnovu popularnosti AI modela kao što su Aitana Lopez i Emily Pellegrini na društvenim mrežama, ovakav događaj je pre ili kasnije morao da se dogodi. Oko 1.500 AI-generisanih devojaka poslali su kreatori iz celog sveta, ali samo 10 njih je dospelo do finalne liste.

Miss lepote za AI-generisane modele izaziva pažnju internet korisnika

Prva tri takmičara osvajaju ukupno 20.000 dolara u nagradama, s tim da će kreator pobedničke Miss AI osvojiti 5.000 dolara. Ipak, ovaj događaj je više od novčanih nagrada, jer pobeda na prvom svetskom takmičenju lepote za AI-generisane ženske modele otvara nove mogućnosti u brzo rastućem AI prostoru.

„Nagrade su otkrile kreatore za koje niko od nas nije znao, a koji imaju zanimljive pozadinske priče, zajedno sa talentovanim kreatorima koji stvaraju sadržaj za svoje fanove,“ rekao je Will Monange, suosnivač Fanvue-a. „To je lepota AI kreatorskog prostora. Omogućava kreativnim ljudima da uđu u ekonomiju stvaralaca sa svojim AI-generisanim kreacijama, a da pritom ne moraju biti sami u centru pažnje.“

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

AI se već opisuje kao nova granica u sadržajnom i influencerskom marketingu, sa najčešće navođenim prednostima kao što su dostupnost modela 24/7, niska cena angažovanja u poređenju sa stvarnim ljudima i mogućnost pojavljivanja bilo gde, bilo kada. Tehnologija još uvek nije savršena, jer se većina AI-generisanih modela još uvek lako prepoznaje kao “lažni,” ali tehnologija se razvija velikom brzinom.

Uprkos popularnosti AI-generisanih avatara, prvo Miss AI takmičenje je izazvalo kritike od strane ljudi koji ga optužuju za dodatno pogoršanje nerealnih standarda lepote koje postavljaju društvene mreže.

Rezultati Fanvue Miss AI takmičenja očekuju se krajem ovog meseca, prenosi Odditycentral.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (5)
  1. Der Schnitter

    Ova AI zaluđenost već prerasta u ozbiljnu bolest.

  2. Idealna žena postoji ali ja ne umem tako lepo da crtam :p

  3. tozovac

    За ову плаву бих и рекао можда да је генерисана, али ова смеђа је 100% реална. Страшно.

  4. Alister

    @tozovac ma gde je realna, pogledaj je proporcije ramena i struka, izgleda kao neuspeli klon Kate Middleton...

  5. lepi kokan

    Незнам за вас, али...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi