Novi generativni AI u Google Photos vam sada omogućava automatsko kreiranje video klipova

Google Photos servis se sve više bavi pametnim funkcionalnostima, pa je tako i nova AI funkcionalnost došla na red.

Novi generativni AI u Google Photos vam sada omogućava automatsko kreiranje video klipova

Od svog početka, Google Photos servis se više bavio pametnim funkcionalnostima nego samo jednostavnim čuvanjem medijskih sadržaja u oblaku, pa je tako i nova AI funkcionalnost došla na red.

Korisnike su do sada privlačili funkcijama kao što su automatski kreirane Uspomene koje ističu korisnikove najbolje trenutke u kolažima, albumima pa čak i u video zapisima. Ako ponekad ipak ne može sve da funkcioniše automatski, usluga vam pruža alatke za lako kreiranje video klipova od isečaka i fotografija.

Sada, Google uvodi generativnu veštačku inteligenciju (AI) u igru, i rezultati bi mogli biti prilično interesantni i drugačiji, piše Tech Radar.

Počevši od danas, Google Photos će uvoditi funkciju koja vam omogućava da kreirate video klipove jednostavno odabirom ljudi koji su označeni u vašoj biblioteci. Kada se funkcija pojavi na vašem nalogu, pojaviće se veliko + dugme u blizini gornjeg desnog ugla glavnog menija aplikacije – tačno na kartici “Fotografije”.

Klikom na to dugme otkrićete poznati meni sa alatkama za ručno kreiranje koje ste verovatno već videli na kartici “Uspomene”, ako ste je do sada uopšte i koristili. Nove AI-pokretane funkcionalnosti stupaju na snagu kada kliknete na opciju “Video istaknutih trenutaka”.

To će vas odvesti do menija gde možete upisati ime bilo koga koga ste označili (ili bilo koga čije je lice automatski označeno) i Google-ova generativna AI će se pobrinuti za ostalo. Takođe možete pretraživati po lokaciji ili aktivnosti, što olakšava brzo fokusiranje na određeni skup fotografija i video zapisa.

Isto tako, ne morate lično izabrati materijal – Google Fotografije će automatski pronaći i složiti najbolje slike i klipove iz vaše pretrage, a zatim će čak dodati muziku i sinhronizovati je sa videom.

Slično kao što je polu-ručno kreiranje Uspomena funkcionisalo u prošlosti, dobićete priliku da uklonite i preuredite isečke i fotografije nakon što Google AI obavi svoj deo posla. Možete skratiti ili produžiti isečke i promeniti muziku u nekoliko jednostavnih koraka.

Dugme na vrhu kartice “Fotografije” takođe služi kao novo mesto za kreiranje drugih vrsta sadržaja u aplikaciji. Ovo vam omogućava jednostavno pravljenje novih albuma, GIF-ova, kolaža, pa čak i Cinematic fotografija.

Google Photos uvodi generativnu veštačku inteligenciju (AI) u igru

Google kaže da bi ovo novo dugme i generativni AI-asistirani video klipovi trebali da budu dostupni prvim korisnicima Androida i iOS-a do 25. oktobra. Ali kako smo već viđali slične situacije sa nekim Google Photos funkcijama u prošlosti, verovatno će biti potrebno nekoliko nedelja pre nego što većina korisnika vidi ovu funkcionalnost.

U poslednjih nekoliko nedelja, Google Photos servis je doživeo niz ažuriranja. Nedavno smo videli da je aplikacija dodala podršku za RAW backup za seriju Pixel 8, i podršku za novi Ultra HDR format za Android 14, neposredno pre toga.

S obzirom na to koliko napredne foto opcije Pixel 8 telefona zavise od Google Photos servisa, lepo je videti da kompanija radi na dodavanju funkcija koje će i ostali Android uređaji moći da koriste.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi