Prvi Xiaomi EV ulazi u proces proizvodnje, u planu navodno 300 automobila za decembar

Električni automobil SU7, odnosno prvi Xiaomi EV navodno je ušao u proizvodnju, a kompanija planira da napravi 300 vozila ovog meseca za potrebe izložbi

Prvi Xiaomi EV ulazi u proces proizvodnje, u planu navodno 300 automobila za decembar

Kineska kompanija Xiaomi navodno je započela proces verifikacije proizvodne linije za prvi Xiaomi EV – SU7. Tako će prvi električni automobil kompanije prvo biti stvoren za potrebe izložbi i prodajnih prostora u Kini, a u tu svrhu kompanija samo u decembru planira proizvodnju 300 vozila, piše Pandaily.

To znači da vozila koja Xiaomi napravi ovog meseca u stvari nisu namenjena krajnjem potrošaču, već za izložbe i prodavnice širom Kine. Kompanija je navodno naišla na probleme u proizvodnoj liniji, pa prvo želi da reši poteškoće pre nego što vozilo ode do krajnjih kupaca.

Xiaomi je navodno morao da obezbedi ažuriranje softvera u vozilu kako bi rešio probleme sa sistemima vozila. Kompanija želi da lansira pouzdano vozilo i da se fokusira na kvalitet umesto na kvantitet.

S obzirom na to da je ovo vozilo i prvi električni automobil kompanije, kineski gigant pazi da sve prođe kako treba pre nego što lansira još dva modela automobila u naredne tri godine. Drugo električno vozilo je već u pripremi, a hibrid je navodno ušao u fazu dizajna.

Ranije glasine ukazuju da bi prvi Xiaomi EV, odnosno SU7 trebalo da stigne i u standardnoj električnoj (EV) i u verziji proširenog dometa (EREV). Međutim, kompanija i dalje nije potvrdila ove navode, a zvanične informacije bi očigledno trebalo da stignu uskoro, ukoliko uzmemo u obzir da je proizvodnja krenula.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi