Renault Twingo EV je novi koncept malog gradskog automobila koji će koštati „ispod 20 hiljada evra“

Francuski proizvođač automobila predstavio je novi koncept malog, pristupačnog gradskog auta Renault Twingo EV koji će izgleda koštati manje od 20 hiljada evra

Renault Twingo EV je novi koncept malog gradskog automobila koji će koštati „ispod 20 hiljada evra“

Kao što smo i očekivali, kompanija Renault je predstavila svoj novi, kako tvrdi, pristupačni električni gradski automobil, i ono što nije iznenađujuće je njegovo ime – Twingo. To nije prvi Renault Twingo EV, jer je još jedan takav lansiran 2020. godine, kompanije je na predstavljanju koncepta novog vozila obećala da će on koštati ispod 20 hiljada evra.

Novi model će osim pomenute, ali i dalje nepotpuno određene cene navodno imati i neverovatnu efikasnost – potrošnju od samo 10 kWh na 100 km.

To su, međutim, nažalost otprilike jedini detalji koje smo uz slike koje prikazuju koncept, imali prilike da vidimo. Novi Renault Twingo EV biće najmanji od električnih vozila ove kompanije, čak manji i od predstojećih Renault 5 i 4 modela, koristeći istu arhitekturu AmpR Small.

Ovaj automobil trebalo bi da bude u proizvodnji krajem 2025. godine, što znači da bi na tržištu trebalo da se nađe već početkom 2026, ukoliko sve bude išlo po planu, prenosi sa prezentacije EVArena.

Do tada, možemo se nadati da će njegova cena zaista ostati u najavljenim okvirima, s obzirom na to da smo videli kako cene električnih vozila rastu od najave pa do momenta kada se nađu u prodaji. Renault Twingo EV proizvodiće fabrike u Evropi, a emsija štetnih materija tokom njegovog životnog veka navodno će biti manja od prosečnog evropskog ICE automobila, tvrdi kompanija.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (5)
  1. Biće uspešan kad bude koštao ispod 10k € ...

  2. vladat1

    Biće uspešan kad bude koštao ispod 10k € ...

    I to je mnogo

  3. jocasylver

    I za Daciju Spring pricase da će biti 10K evra. Ali su pričali izgleda o ceni troškova proizvodnje a ne prodajnoj

  4. illidan

    i sve je to super dok ne budes morao da menjas baterije :)

  5. Pa menjace se i te baterije jednog dana

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi