Twitter više ne postoji kao kompanija

Twitter više ne postoji kao kompanija nakon što Ilon Mask ovu društvenu mrežu spojio sa drugim entitetom pod nazivom X Corp

Twitter više ne postoji kao kompanija

Novi dan, novi potez Ilona Maska. Prema nedavnim sudskim dokumentima Twitter više ne postoji kao nezavisna kompanija. Mask je odlučio da ovu društvenu mrežu spoji sa novoformiranom X Corp kompanijom, za koju se očekuje da će uskoro biti matična kompanija svih Maskovih projekata kao što su Neuralink, SpaceX, Tesla i The Boring Company.

Spajanje je postalo javno samo zato što su Twitter advokati morali to da otkriju u okviru tekuće sudske bitke sa Laurom Lumer koja je prošle godine tužila Twitter jer joj je bilo zabranjeno da koristi govor mržnje iako joj je Twitter vratio nalog otkako je Mask preuzeo društvenu mrežu.

Mask je naizgled potvrdio vest o spajanju tako što je tvitovao slovo “X”.

Twitter – super aplikacija

Ovaj potez potencijalno signalizira sledeću fazu Maskovog plana da Twitter pretvori u “super aplikaciju”, piše Independent.

Mask je više puta govorio o transformaciji Twitter mreže u takozvanu “super aplikaciju” sličnu kineskom WeChat-u, koja se može koristiti za plaćanja, ćaskanje, pored toga da je samo društvena mreža.

Mask je navodno rekao zaposlenima da ljudi u Kini praktično žive na WeChat-u jer je aplikacija izuzetno korisna u svakodnevnom životu, kao i da smatra da Twitter može da uspe u tome.

Ako vam ova nova kompanija X Corp zvuči poznato, možda znate da je Mask 1999. godine osnovao onlajn banku X.com. Ona se spojila sa Confinity-jem godinu dana kasnije, a onda je i preimenovana u PayPal.

Ilon Mask

Twitter će pratiti isti plan i program koji je imao X.com, pre 22 godine, ali sa nekim poboljšanjima

Mask želi da podigne vrednost kompanije Twitter na 250 milijardi dolara. U međuvremenu je otpustio dve trećine zaposlenih u pokušaju da smanji troškove, a dosta oglašivača je pobeglo sa platforme zbog Maskovih odluka i moderacije sadržaja. Jedna u nizu ekscentričnih odluka je i skorašnja da se glavno predstavništvo kompanije preseli na ostrvo Alkatraz, gde bi praktično radili i živeli, a slobodne dane van ostrva dobijali samo po zasluzi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi