Vivo i Zeiss stavljaju fotografiju pametnih telefona u fokus

Fokus je osnovni element fotografije, najoštrija oblast slike koja usmerava oko na glavni deo kompozicije, otprilike kao i saradnja kompanija Vivo i Zeiss.

Vivo i Zeiss stavljaju fotografiju pametnih telefona u fokus

Nalik fotografiji, fokus saradnje kompanije Vivo i Zeiss usmeren je ka stvaranju prvoklasnog iskustva snimanja za korisnike i kontinuiranoj optimizaciji snimaka pametnih telefona.

Beleženje profesionalnih snimaka zahteva dobru kameru i objektiv, veštine, a ponekad je potrebna i dodatna oprema, što za obične korisnike može predstavljati određenu prepreku u dobijanju željenih snimaka. Imajući ovu činjenicu u vidu, kompanije ulažu veliki trud kako bi proces snimanja učinili jednostavnim, tako da svi korisnici Vivo telefona mogu da jednim klikom od svojih svakodnevnih trenutka, i u svim uslovima, naprave snimke i fotografije profesionalnog kvaliteta.

Portretni režimi krojeni po meri

Besprekorni portretni režim X serije primer je strasti i posvećenosti koju Vivo ulaže za usavršavanjem tehnologije snimanja – kroz strateško partnerstvo sa kompanijom Zeiss, kao i jedinstvene funkcije poput Zeiss Style Portrait – pozicionirali su Vivo na vodeće mesto u ovoj oblasti. Sa zajedničkim ciljem da promovišu i razviju revolucionarne inovacije u tehnologiji mobilnog snimanja, kompanije nastoje da ohrabre korisnike da istraže sve mogućnosti snimanja portreta i na svakoj slici ostave svoj lični pečat.

Detaljno istraživanje potreba korisnika

Za Vivo, sve počinje od korisnika. Kompanija u svojim centrima za istraživanje i razvoj sprovodi mnoga istraživanja i ciljanih anketa kako bi identifikovala ključne faktore koji korisnicima predstavljaju određen izvor nezadovoljstva. Ovi elementi diktiraju osnovne karakteristike koje su u fokusu za svaku novu generaciju proizvoda.

Mutne fotografije su bolna tačka za mnoge korisnike pametnih telefona. S toga je neophodna dobra funkcija stabilizacije, posebno kada uslovi osvetljenja nisu idealni ili se snima u pokretu. Inovativni sistem tehnologije stabilizacije Gimbal 2.0, kroz mehaničko švenkovanje kamere znatno smanjuje podrhtavanje tokom pokreta, omogućavajući korisnicima da snime profesionalne snimke u stvarnim situacijama gde je stabilizacija potrebna i eliminiše potrebe za dodatnom opremom u vidu stativa.

Uprkos značajnim iskoracima i standardima koje je kompanija postavila, Vivo i dalje je aktivno radi na unapređivanju tehničkog znanja. Ovaj zadatak se obavlja u deset centara za istraživanje i razvoj širom sveta, koji su svi fokusirani na optimizaciju različitih aspekata iskustva mobilnog snimanja slika.

Vivo i Zeiss – kontinuiran rad na inovacijama

Fokus kompanije na budućnost Vivo tehnologije snimanja je baziran je na dva pristupa. Prvi se oslanja na tehnološke inovacije koje su u prošlosti bile van domašaja, dok drugi uključuje ključne promene u celokupnom softverskom iskustvu. Ovo uključuje i stalno usavršavanje fotografija pomoću tehnologije veštačke inteligencije koja se kontinuirano prilagođava.

Kompanije Vivo i Zeiss su kroz svoje strateško partnerstvo postavile standarde koje teže da svakim novim modelom i nadmaše. Zadnje kamere na vodećim uređajima Vivo su usklađene sa dobro poznatim Zeiss T* premazom, koji značajno pomaže u smanjenju presijavanja i refleksije sočiva. Zahvaljujući ovom premazu, korisnici dobijaju slike sa više kontrasta i jasnoće.

Objedinjujući stručnost Vivo inženjera i znanje u optičkom dizajnu kompanije Zeiss, tim za istraživanje i razvoj kreirao je načine da precizno ponovi izgled legendarnih Zeiss portretnih sočiva na flagship Vivo uređaje. Saradnja Vivo i kompanije Zeiss predstavlja primer integracije između kompanije pametnog telefona i brenda za obradu slika, pionirom u optici i optoelektronici, koja u ruke korisnika Vivo pametnih telefona donosi savršene uređaje za stvaranje izvanrednih snimaka i fotografija.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi