VW ID. 2all je električna Golf dvojka

Sa cenom od 25.000 evra i 450 km autonomije, VW ID. 2all je kompaktni električni automobil namenjen kupcima koji ne žele da plate malo bogatstvo za novi auto.

VW ID. 2all je električna Golf dvojka

Volkswagen se bukvalno prevodi sa nemačkog kao „narodni automobil“, a kompanija sa svojim najnovijim predstavljanjem električnih automobila, ostaje veran brendu. VW ID. 2all je kompaktan, pristupačan električni automobil sa ozbiljnim dometom, ili kako ga VW opisuje, “prostran Golf i jeftin kao Polo.”

Početna cena za ovaj novi električni automobil je 25.000 evra, što ga čini jeftinijim od sličnih konkurentskih kompaktnih modela kao što su Mini Electric, Renault Zoe i Fiat 500e, a opet sa boljim dometom i više prostora unutra.

VW ID. 2all koristi specijalni dizajn C stuba kako bi obezbedio maksimalan prostor, koji je prvi razvijen za VW Golf i u potpunosti koristi svoje dugo međuosovinsko rastojanje. Ovo je prvi model u VW-ovom ID asortimanu električnih automobila koji koristi pogon na prednje točkove i sadrži niz novih tehnologija kao što su Travel Assist, IQ.Light i Electric Vehicle Route Planning.

U svom dizajnu, VW kaže da ID. 2all ima elemente Golfa, Pola i Bube, i to se sigurno vidi. Ako nas pitate, po dizajnu ovaj automobil najviše liči na Polo, ali elementi kao što su svetla i lukovi zaista liče na nešto što vidite kod popularne “Bube.”

Možda jedina loša vest je da je ID. 2all i dalje koncept, a konačna proizvodna verzija neće biti objavljena do 2025. godine, što znati da ne treba očekivati ove automobile pre 2026. godine. VW radi na 10 novih EV modela do 2026, uključujući još jeftiniji model (verovatno ID. 1), koji će se nalaziti ispod ID. 2all. Očekuje se da će najmanji model ponude koštati ispod 20.000 evra, smeštajući se po dimenzijama između modela Pola i Up!

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi