Diablo IV i druge Blizzard igre juče bile meta DDoS napada

Blizzard onlajn usluga Battle.net juče je bila meta DDoS napada što je korisnicima otežavalo ili potpunosti onemogućilo igranje Diablo IV, WoW i drugih igara

Diablo IV i druge Blizzard igre juče bile meta DDoS napada

Ukoliko ste planirali da provedete vikend igrajući Diablo IV, neko se potrudio da taj plan pokvari jer je onlajn usluga Battle.net od juče ujutru bila meta DDoS napada. Blizzard nalog za korisničku podršku na društvenoj mreži Twitter objavio je juče pre podne da “aktivno nastavlja da rešava tekući DDoS napad koji utiče na vezu sa igrama”. Napad je popodne zvanično bio rešen, ali neki korisnici su do kraja dana prijavljivali probleme.

DDoS napad predstavlja skraćenicu engleskih reči „Distributed Denial of Service“ i označava pokušaj da se uz pomoć takozvanih botnetova, odnosno mreže zaraženih uređaja, meta napada, uglavnom vebsajt, optereti velikim korisničkim saobraćajem. To rezultira obaranjem odnosno nemogućnošću pristupa sajtu.

Pola sata posle podneva problem je i dalje bio nerešen, a Blizzard je korisnike ovog puta informisao i u obaveštenju koje se pojavljivalo kada pokrenu Battle.net na računaru.

Neki gejmeri na forumu Reddit objavili su da nisu mogli da pristupe igrama najmanje deset do 12 sati. S druge strane, Blizzard je, nešto pre četrnaest časova po istočnoevropskom vremenu objavio da su napadi završeni, te ukoliko korisnici i dalje ne uspevaju da se povežu, prate savete za rešavanje problema sa vezom na njihovom sajtu.

Iako je napad zvanično rešen, to ne isključuje mogućnost da će se u budućnosti ponovo dešavati, što bi u najmanju ruku uvećalo broj zahteva kompaniji Blizzard da omogući oflajn režim u Diablo IV igri.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi