Fortnite od danas neće raditi na Windows 7 i 8

Fortnite sa predstavljanjem nove sezone, koja kreće od danas ukida podršku za rad na operativnim sistemima starijim od Windows 10, sem za GeForce Now korisnike.

Fortnite od danas neće raditi na Windows 7 i 8

Nova Fortnite sezona pod nazivom Mega kreće danas, a njena cyber-punk tema, pored novih likova, oružja i vozila donosi i ograničenje po pitanju operativnog sistema, koje je sada podignuto na Windows 10 i 11.

Sa druge strane, Steam platforma, koja je statistički najveća kaže da je u februaru njihovu platformu koristilo 96,37% Windows korisnika, a od toga 95,39% je na Windows 10 ili 11 operativnom sistemu. Čak i da se ove brojke ne reflektuju na Epic Games korisnike, što je platforma koja vam je potrebna za igranje Fortnite, broj korisnika koji nisu na jednom od dva poslednja Windows operativna sistema je zanemarljiv.

Ruku na srce, ova vest za ukidanje podrške za starije operativne sisteme je najavljena u decembru na zvaničnom sajtu, kada je najavljeno poglavlje 4.

Postoje alternative za igranje Fortnite

Ukoliko i dalje koristite Windows 7 ili 8, a želite da se uključite u borbu u novoj sezoni 4. poglavlja Mega sezone, Epic preporučuje korišćenje Nvidia GeForce Now cloud gejming servisa. Naravno, imate i opcije da ažurirate svoj OS na noviju verziju, ili ga igrate na nekoj drugoj platformi: PlayStation, Xbox, Nintendo Switch i Android. Ukoliko ste uporni, Fortnite se može igrati i na iOS preko GeForce Now ili Xbox Cloud Gaming.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi