GTA 5 iz 2013. najprodavanija julska igra u Evropi, ispred Diablo IV i FIFA 23

Rockstar igra, stara skoro jednu deceniju, bila je najprodavanija julska igra u Evropi, te je tako GTA 5 ispred Diablo IV i FIFA 23, novih gejming naslova

GTA 5 iz 2013. najprodavanija julska igra u Evropi, ispred Diablo IV i FIFA 23

U listi najpopularnijih igara prema prodaji je GTA 5 ispred Diablo IV, FIFA 23 i Red Dead Redemption 2 naslova, završivši tako kao najprodavanija julska igra u Evropi, piše GamesIndustry.biz.

Rockstar kreacija stara skoro celu jednu deceniju uspela je tako da pobedi i novijeg suparnika svog kreatora kao što je Red Dead Redemption 2 (2018. god.). To nije baš svež naslov, ali je definitivno mlađi od GTA 5 (2013. god.), a na ovoj listi je zauzeo visoku treću poziciju, među najprodavanijim igrama u julu.

Između dve Rockstar igre, našla se FIFA 23, dok je igra oko koje se ove godine diglo mnogo prašine – Diablo IV nije uspela da se pozicionira u top 3, zauzevši četvrto mesto u prodaji tokom jula.

Iako je Grand Theft Auto 5 prodat u preko 175 miliona primeraka širom sveta na svim platformama posle zvaničnog lansiranja, to očigledno nije sprečilo Evropljane i da u 2023. da kupe jedan od Rockstar klasika. Ovome je doduše definitivno doprinela letnja rasprodaja na PlayStation i Xbox konzolama prethodnog meseca, što ipak ne umanje popularnost koju GTA franšiza održava i posle toliko godina.

Osim pomenutih, dobro su se pokazale i Hogwarts Legacy proizvođača Warner Bros, kao i nastavak Nintendo franšize The Legendo of Zelda: Tears of Kingdom, koje su završile na petom, odnosno šestom mestu.

Međutim, kada je u pitanju Nintendo naslov, treba napomenuti da ova kompanija ne deli broj digitalnih preuzimanja, što bi u suprotnom slučaju, moglo doprineti da ona bude bolje pozicionirana na listi.

Kompletna lista 15 najprodavanijih igara, kako u digitalnom, tako i u fizičkom izdanju je sledeća:

  1. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
  2. FIFA 23 (EA)
  3. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
  4. Diablo 4 (Activision Blizzard)
  5. Hogwarts Legacy (Warner Bros)
  6. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Nintendo)*
  7. The Crew 2 (Ubisoft)
  8. F1 23 (EA)
  9. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Activision Blizzard)
  10. NBA 2K23
  11. Pikmin 4 (Nintendo)*
  12. Elden Ring (Bandai Namco)
  13. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)*
  14. Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege (Ubisoft)
  15. A Way Out (EA)

Prema listi, izgleda kao da GTA 5 ne planira da se zaustavi, što još više budi iščekivanje sledećeg nastavka, odnosno predstojeće GTA 6 igre.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi