Haker koji je nedavno osuđen će plaćati Nintendu 25-30% svojih mesečnih prihoda do kraja života

Geri Bauzer, haker ekipe Team Xecuter je pušten ranije iz zatvora, ali kazna će se izgleda nastaviti do kraja njegovog života

Haker koji je nedavno osuđen će plaćati Nintendu 25-30% svojih mesečnih prihoda do kraja života

Haker ekipe Team Xecuter, Geri Bauzer je bio osuđen na 40 meseci zatvora zbog razvijanja i prodavanja uređaja koji su omogućavali hakovanje Nintendo Switch konzola i ubacivanje piratizovanih verzija igara. On je ranije pušten iz zatvora, ali će, po svemu sudeći, kazna biti produžena do kraja njegovog života.

Nintendo nije previše popularan u gejming zajednici jer često vole da prijavljuju sve klipove na YouTube koji prikazuju gejmplej njihovih igara, da gase Smash Bros turnire koje organizuju fanovi i rade slične, nepopularne stvari kojima se ne bavi apsolutno niko drugi. Međutim, ovo što je Geri Bauzer radio je po njima najgori zločin koji je iko mogao da uradi, pa su tada na suđenju tražili najstrožu moguću kaznu. Geri je dobio 40 meseci i naloženo mu je da plati odštetu od 14,5 miliona dolara.

Bauzer je pušten iz zatvora ranije zbog dobrog ponašanja. Međutim, on mora da ispuni drugi deo kazne, u kojoj mu je naloženo da plati 14,5 miliona dolara odštete, od kojih se isplata od 10 miliona dolara na račun kompanije Nintendo smatra prioritetom, prenosi VideoGamesChronicle.

Bauzer tvrdi da je do sada platio ukupno 175 dolara, što je uspeo da zaradi od posla koji je radio u zatvoru, ali kaže da će po izlasku morati da počne da plaća 25-30% bruto mesečnog prihoda japanskom gigantu.

Da bi u potpunosti isplatio Nintendo prema ovom ugovoru, Bauzer bi morao da zaradi najmanje 40 miliona dolara pre oporezivanja. S obzirom na to da Bauzer ima 53 godine, TorrentFreak sugeriše da to znači da je malo verovatno da će Bauzer ikada u potpunosti podmiriti svoj dug i da će verovatno ga verovatno plaćati do kraja života.

U junu prošle godine, na internetu se pojavio transkript Bauzerove presude, po kojem smo saznali da je advokat kompanije Nintendo, koji odražava mišljenje cele kompanije, rekao da je presuda “jedinstvena prilika da se svima pošalje poruka o pirateriji.”

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (5)
  1. hurakura

    ovi iz nintendo su pravi seronji

  2. jurodivi

    Vala, baš.

  3. rammadis

    Klasican nintendo, max pohlepni, tako su ganjali i kaznjavali sajtove za skidanje romova starijih konzola.

  4. narogRS

    Kako bre 25-30%??? (Ili-ili valjda)
    Od čega zavisi da li 25% ili 30%? Kako kome dune tako će da ga reže ili šta?
    Ne razumem :(

  5. Palpatin

    Toliki je maksimum koji mogu da ti uzmu. Nešto kao administrativna zabrana 😂

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi