Novi MacOS pretvara Apple računare u gejming uređaje

Apple operativni sistem macOS Sonoma ima Game Mode u kom CPU i GPU performanse dobijaju prioritet za gejming na Mac računarima i koji lako možete uključiti

Novi MacOS pretvara Apple računare u gejming uređaje

U macOS Sonoma, nadograđenom Mac softveru, nova Game Mode funkcija daje prioritet CPU i GPU performansama za gejming na Mac računarima i lako je možete uključiti. Apple je ove nedelje objavio uputstvo koje pruža više informacija o tome kako da je koristite, a u nastavku ga prenosimo.

Režim igre odnosno Game Mode optimizuje gejming iskustvo dajući vašoj igri CPU i GPU pristup najvišeg prioriteta, smanjujući njihovu upotrebu za pozadinske zadatke. Osim toga, ovaj režim udvostručuje brzinu Bluetooth uzorkovanja, što smanjuje ulazno i audio kašnjenje za bežične dodatke kao što su kontroleri za igre i AirPods.

Game Mode, međutim, neće moći da radi sa Intel čipovima, već zahteva Mac sa Apple Silicon procesorima.

Ukoliko ste ispunili uslove za novi Mac gejming, u nastavku pročitajte uputstvo za Game Mode uključivanje. Game Mode će se automatski uključivati kada iskoristite ove korake za prikaz igre preko celog ekrana:

  1. Pomerite kursor preko zelenog kružića u gornjem levom uglu prozora igre
  2. Potom idite na Enter Full Screen u meniju koji se pojavi

Kada na ovaj način uđete u ceo ekran, na traci menija pojavljuju se podešavanja režima igre koji bi potom trebalo automatski da se uključi. Ovaj meni možete koristiti i da proverite da li je Game Mode uključen za vašu igru, ukoliko jeste i želite da ga isključite: kliknite na „Turn Game Mode: Off“. Game Mode u macOS Sonoma će inače i automatski da se isključi kada prestanete da gledate igru preko celog ekrana, a kao što je pomenuto, možete ga isključiti i sami dok je igra i dalje u režimu celog ekrana.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi