Netflix striming igara stiže u beta verziju

Ograničena beta verzija za Netflix striming igara u oblaku na popularnoj platformi za gledanje filmova i serija kreće od ponedeljka iz Kanade i Velike Britanije

Netflix striming igara stiže u beta verziju

Počevši od ponedeljka, Netflix striming igara otpočinje beta testiranje, uz postojeće opcije gledanja filmova i serija na ovoj popularnoj platformi, piše na sajtu. Sistem prvo kreće od nekih korisnika u Kanadi i Velikoj Britaniji koji će moći da isprobaju Netflix igre koje mogu da testiraju na svojim televizorima i na sajtu servisa.

Novinu je najavio Majk Verdu, potpredsednik Netflix igara i okarakterisao je kao „ograničeni beta test za mali broj članova“. Iako je će igre moći da isproba mali broj ljudi, ukoliko funkcija prođe testiranje, označava svakako veliki korak u ambicijama ovog servisa.

Kompanija je, inače, prvi put lansirala svoju ponudu mobilnih igara kao besplatnu pogodnost za pretplatnike u novembru 2021. godine, a do sada su njene igre bile dostupne samo na iOS i Android operativnim sistemima. Dovođenjem igara na televizore i internet pregledače preko cloud striminga, pretplatnici će moći da igraju ozbiljnije naslove na mnogo više uređaja, što znači i da bi Netflix mogao da počne da se takmiči sa ostalim gejming servisima za televizore i PC računare.

Dve igre koje su trenutno dostupne su Oxenfree, proizvođača Night School Studio i nova igra Molehew’s Mining Adventure, koju Verdu opisuje kao arkadnu igru za rudarenje dragulja.

Kada strimujete igre na televizoru, kao kontroler možete koristiti svoje pametne telefone. Na Android uređajima, kontroleru će moći da se pristupi preko Netflix aplikacije. Oni sa iOS telefonima moraće da preuzmu posebnu aplikaciju koja će omogućiti da njihov telefon postane kontroler. Oni koji budu hteli da igraju ove igre na svojim PC računarima, igre će kontrolisati preko miša i tastature.

Televizori i povezani TV uređaji koji će za sada podržavati Netflix striming igara su: Amazon Fire TV medija plejeri, Chromecast sa Google televizorom, LG televizori, Nvidia Shield TV, Roku uređaji i televizori, Samsung pametni televizori kao i Walmart Onn tableti.

Verdu u blog objavi na sajtu platforme obećava da će „kontinuirano“, više uređaja biti uključeno u podršku za Netflix igre.

S obzirom na to da platforma ima dugo iskustvo u strimingu video snimaka, ne bi trebalo da bude posebnih problema i za Netflix striming igara. Međutim, eventualno kašnjenje u strimovanju filmova ili serija nije baš isto kao u video igrama, gde ovo mnogo više može da utiče na celokupan utisak.

Zbog toga verovatno javna beta verzija i počinje sa ograničenim brojem korisnika u samo dve države, te će, ukoliko se reše eventualni problemi, ova funkcija početi da se širi i na druge zemlje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi