Objavljeni Starfield sistemski zahtevi, ne može bez SSD-a

U septembru izlazi jedna od najvećih Bethesda igara, a matična kompanija je objavila koji su Starfield sistemski zahtevi, minimalne i preporučene konfiguracije

Objavljeni Starfield sistemski zahtevi, ne može bez SSD-a

Prošle godine su nam Microsoft i Bethesda prikazali prvih zvaničnih 15 minuta jednog od najvećih projekata na kojem godinama unazad rade ove dve kompanije, igri Starfield. Jednostavniji opis ove igre, čija premijera je zakazana za 6 septembar bio bi “Skyrim, samo u svemiru”, objavljeno je na Xbox Games Showcase 2023 događaju, a sada znamo i koji su zvanični Starfield sistemski zahtevi.

Tokom vikenda smo dobili mnogo više detalja o igri, od gejmpleja do kreiranja likova. Nakon Starfield Direct događaja, Bethesda je zapravo ažurirala svoju Starfield Steam stranicu sa zvaničnim sistemskim zahtevima za svoju nadolazeću SF RPG igru.

Dobra vest je da zahtevi nisu preterano visoki u poređenju sa mnogim nedavnim izdanjima. Dobro, biće vam potrebno 125GB skladišnog prostora, iako je to dosta, danas nije nečuveno. Međutim, ključna stvar je da će vam za igranje Starfielda biti potreban Solid State Drive (SSD).

Većina gejmera u ovom trenutku verovatno već ima SSD, ali ovo će biti prva PC igra koja zvanično zahteva SSD.

GeForce GTX 1070 Ti, 16 GB RAM-a i SSD

Minimalni sistemski zahtevi izgledaju ovako: AMD Ryzen 5 2600x ili Intel Core i7-6800K, 16 GB RAMa i AMD Radeon RX 5700 ili NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti. Naravno, 125GB skladišnog prostora i SSD.

Bethesda ipak preporučuje da imate ovakvu mašinu: AMD Ryzen 5 3600X, Intel i5-10600K, 16 GB RAM-a, i AMD Radeon RX 6800 XT ili NVIDIA GeForce RTX 2080. Nije toliko strašno, posebno jer sada kada Ethereum više ne može da se kopa, polovnih grafika na KupujemProdajem ima koliko god hoćete. Ponovo, SSD je obavezan.

Bethesda nije rekla za koja podešavanja ili rezoluciju su ovi zahtevi. Prethodna curenja su sugerisala da će Starfield podržavati Nvidia RTX tehnologiju, mada Bethesda to još uvek nije komentarisala.

Verovatno je da ćemo uskoro dobiti više detalja, imajući u vidu da će igra biti lansirana 6. septembra ove godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi