PlayStation Plus pretplata poskupljuje do 35 posto, trenutno bez novih pogodnosti

U zavisnosti od regiona, godišnja PlayStation Plus pretplata poskupljuje do 35 posto već od septembra, za sada bez ikakvih novih pogodnosti i karakteristika

PlayStation Plus pretplata poskupljuje do 35 posto, trenutno bez novih pogodnosti

Počevši od 6. septembra, godišnja PlayStation Plus pretplata koštaće za: 33 posto više u SAD, 20 posto više u kontinentalnoj Evropi i 19 posto više u Velikoj Britaniji. Uprkos tome što pretplata poskupljuje do 35 posto u različitim regionima, nema detalja o pogodnostima koje bi trebalo da prate ovolika povećanja cena.

Poskupljenje se odnosi na sva tri PlayStation Plus godišnja paketa, odnosno na Essential, Extra i Premium pretplate.

Tako PlayStation Plus Essential pretplata za godinu dana sa 60 dolara u SAD, 60 evra u Evropi i 50 funti u Velikoj Britaniji poskupljuje na 100 dolara, 100 evra, odnosno 60 funti.

Paket PlayStation Plus Extra za godinu dana sa cena od 100 dolara, 100 evra i 84 funti porašće na 135 dolara u SAD, 125 evra u kontinentalnoj Evropi i 100 funti u Velikoj Britaniji.

Najskuplji Premium paket će umesto 120 dolara, odnosno 120 evra i 100 funti od 6. septembra koštati 160 dolara SAD, odnosno 152 evra u kontinentalnoj Evropi i 120 funti u Velikoj Britaniji.

Istovremeno, godišnja PlayStation Plus pretplata ostaje jeftinija u poređenju sa troškovima za mesečnu ili tromesečnu pretplatu, piše na Sony sajtu.

Treba napomenuti, međutim, da aktuelni godišnji pretplatnici neće videti poskupljenje do sledećeg datuma obnove ugovora, a to je tek 6. novembra. To znači da poskupljenje prvo zahvata potencijalne nove pretplatnike od septembra, pa tek onda i trenutne.

Iako je jedan od direktora Sony Interactive Entertainment Adam Mičel napisao da će poskupljenje pomoći da kompanija osigura igre visokog kvaliteta i dodatne pogodnosti – nije naveo apsolutno nijedan detalj o poboljšanjima usluge.

Ovo je inače samo jedno u nizu poskupljenja onlajn pretplata: nedavno je cene podigla i platforma Spotify, a to možda uradi i YouTube jer je već podigao cene za korisnike u SAD.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi