Predstojeća Indijana Džouns gejming poslastica osim na Xbox, možda stiže i na PS5

Predstojeća Indijana Džouns igra za Xbox „Indiana Jones and the Great Circle“ će možda biti dostupna i za PS5 jer Microsoft navodno želi da proširi svoj domet

Predstojeća Indijana Džouns gejming poslastica osim na Xbox, možda stiže i na PS5

Još jedan u nizu deo kultnog filmskog serijala Indijana Džouns, ali ovog puta u gejming izdanju „Indiana Jones and the Great Circle“ će osim samo za Xbox, biti navodno dostupan i za PS5 konzole. Razvojni studio MachineGames koji igru pravi kao i izdavač Bethesda ciljaju na lansiranje ove igre u decembru za PC računare i Xbox konzole serije S i X, ali verzija za PlayStation 5 ne bi trebalo dugo da zaostaje već da izađe koji mesec kasnije, piše The Verge.

Glasine o tome da Microsoft želi da prenese svoje starije i/ili manje bitne naslove i na druge gejming platforme kako bi ostvario dodatni prihod pojavile su se ranije ovog meseca kada su insajderi otkrili da će Hi-Fi Rush i Sea of Thieves verovatno biti dostupni i na PS i Nintendo konzolama. One su potom dobile na snazi kada su procurili i dokumenti o ekskluzivnim majicama za korisnike Nintendo i PlayStation konzola u okviru podataka za Hi-Fi Rush igru.

Na prvi pogled je zato delovalo da Microsoft planira proširenje svojih samo starijih ili manje bitnih gejming naslova i na konzole drugih kompanija. Međutim, ova priča je dodatno obogaćena pre nekoliko sati kada se na internetu pojavila informacija da će i jedna od najiščekivanijih prošlogodišnjih igara Starfield takođe biti lansiran na PS5 i to nakon lansiranja ekspanzije Shattered Space koja je planirana za ovu godinu.

Prenošenje tako visokoprofilne gejming ekskluzive na druge konzole relativno brzo nakon njenog debija deluje malo nerealno, ali navodni planovi kompanije idu i još dalje od toga. Upravo sa tim u skladu stižu informacije i o predstojećoj Indijana Džouns igri koja je uveliko u razvoju.

Važno je napomenuti da je „Indiana Jones and the Great Circle“ prvobitno i trebalo da bude multiplatformska igra, ali nakon što je Microsoft kupio ZeniMax i Bethesda kompanije, pregovarao je sa kompanijom Disney da ovu igru ipak učini dostupnom samo za svoje Xbox konzole.

Nakon ovih prilično krupnih glasina o igrama, suosnivač Xbox Era podkasta Šepašal Nik rekao je da pretpostavlja da bi i igra Senua’s Saga: Hellblade II mogla da se pojavi na više platformi. Džez Korden sa portala Windows Central dodaje da je čuo dva moguća scenarija od različitih izvora: da neke Xbox igre postanu mutliplatformske kao i da sve Xbox igre naprave taj korak.

Drugi scenario bi bio jednak tome da se Microsoft okrene poslovanju u kom postaje „treća strana“ odnosno sarađuje sa drugim kompanijama, što potencijalno izaziva ogorčenje brojnih Xbox ljubitelja jer onda možda ne bi bilo smisla posedovati Xbox konzolu.

Ukoliko se glasine obistine, jedina prednost u tom slučaju bila bi dostupnost Game Pass servisa. Dodatna zabrinutost u ovom slučaju je i ta da Microsoft možda više neće ni praviti nove Xbox konzole, što dalje otvara probleme o njegovim digitalnim bibliotekama igara. Međutim, ovo su i dalje sve nezvanične informacije koje se internetom trenutno šire brzinom munje, a stvari bi malo umirilo kada bi kompanija izašla sa zvaničnim saopštenjem o svemu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi