Rasulo u Activision-Blizzard redovima, Microsoft otpušta 1900 ljudi, direktor Mike Ybarra dao otkaz

Samo četiri meseca nakon spajanja sa čuvenom gejming kompanijom, Microsoft je objavio da će otpustiti 1.900 zaposlenih iz Activision-Blizzard i Xbox timova.

Rasulo u Activision-Blizzard redovima, Microsoft otpušta 1900 ljudi, direktor Mike Ybarra dao otkaz

Samo četiri meseca nakon spajanja sa čuvenom gejming kompanijom, Microsoft je objavio da će otpustiti 1.900 zaposlenih iz Activision-Blizzard i Xbox timova.

Microsoft je otkrio planove za otpuštanje oko 1.900 zaposlenih samo četiri meseca nakon završetka spajanja sa gejming gigantom, kompanijom Activision-Blizzard. Otkazi, koji pogađaju oko 8% ukupnog gejming sektora Microsofta, navodno će najviše uticati na zaposlene u Activision-Blizzard sektoru, ali će takođe zahvatiti i neke zaposlene u Zenimaxu (Bethesda) i Xboxu.

Izveštaj portala The Verge detaljno opisuje interni memo koji je poslao šef Xboxa Phil Spencer obraćajući se odluci koja nosi sa sobom nevolje. Spencer je priznao izazove spajanja različitih gejming entiteta i istakao potrebu za održivom strukturom troškova koja će podržavati rastući posao. Izjavio je: “Kao deo ovog procesa, doneli smo bolnu odluku da smanjimo veličinu naše gejming radne snage za otprilike 1900 radnih mesta od 22.000 ljudi u našem timu.”

Spencer je izrazio zahvalnost na doprinosu onih koji su pogođeni i dao uverenje da će im biti pružena podrška tokom tranzicije, uključujući otpremnine u skladu sa lokalnim zakonima o zapošljavanju. Takođe je istakao posvećenost investiranju u oblasti koje će podržati rast poslovanja i doneti više igara igračima širom sveta.

Takođe smo saznali i da će predsednik Blizzarda Mike Ybarra napustiti kompaniju. Ybarra, koji se pridružio Blizzardu 2019. godine nakon gotovo dve decenije provedenih u Microsoftu, obratio se putem društvenih mreža.

Takođe se pominje otkazivanje dolazeće Blizzardove igre preživljavanja “Odyssey”, kao i da su zaposleni na tom, premešteni na druge, nepoznate projekte.

Ova najava dolazi nakon što je Microsoft pre godinu dana najavio smanjenje oko 10.000 radnih mesta. Gejming industrija je svedok više slučajeva otpuštanja u poslednje vreme, uključujući ona u Riot Gamesu, People Can Fly, i potencijalno zatvaranje Piranha Bytesa. Nadamo se da će oni koji su pogođeni Microsoftovim otkazima uskoro pronaći nova radna mesta u industriji.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi