Šest godina star Fallout naslov obara sopstvene rekorde i ponovo osvaja srca Steam igrača

Svoj vrhunac na gejming platformi Steam, igra Fallout 76 dostiže skoro šest godina nakon originalnog izdanja obarajući rekord u broju istovremenih igrača

Šest godina star Fallout naslov obara sopstvene rekorde i ponovo osvaja srca Steam igrača

Kultna gejming franšiza Fallout beleži porast popularnosti poslednjih dana, što možemo pripisati i kao direktnu posledicu Amazon Fallout TV serije, koja je svoju premijeru imala 10. aprila. Jedan od naslova posebno se istakao – Fallout 76 oborio je rekord u broju istovremenih igrača dostigavši brojku od 39.455 tokom 14. aprila. Osim toga, broj PC igrača ove igre porastao je za neverovatnih 360 posto od premijere pomenute serije.

Desetine hiljada igrača pristiglo je u Fallout 76 tokom drugog vikenda aprila, što je konačno poboljšalo maksimalni broj igrača igre na platformi za gotovo 20 procenata. Poslednji i jedini put kada je ovaj kooperativni RPG imao više od 20.000 istovremenih igrača na Steam platformi bilo je u maju 2020. godine. Iako nije videla previše skokova u godinama koje su usledile, Fallout 76 igra je i dalje održavala zdravu igračku zajednicu, obično dostižući vrhunac od oko 10.000 istovremenih igrača na Steam platformi svakodnevno, sve do ovog najnovijeg procvata.

No, kao što smo već rekli, to nije jedina igra u franšizi koja beleži ponovnu popularnost, jer i njeni drugi naslovi trenutno dobro stroje u brojkama. Naslovi Fallout 3, Fallout 4 i New Vegas trenutno imaju više igrača nego što su imali još od 2016. godine. Još stariji naslovi kao što je Fallout Tactics:Brotherhood of Steel, takođe uživaju devetogodišnji vrhunac broja igrača ovih dana, primetio je portal Gamerant.

Ipak, koliko će ovaj trend trajati i dalje nije poznato, ali definitvno je da Fallout 76 ima potencijal da održi svoj trenutni zamah još neko vreme, pre svega zato što je trenutno jedini naslov franšize koji i dalje dobija redovna ažuriranja koja nastavljaju da dodaju ogroman obim sadržaja. Osim ponovne popularnosti preko TV serije, sigurno da je posledica toga i popust na kome se nalaze naslovi ove franšize.

Primera radi, Fallout 76 je dostupan za kupovinu po najnižoj Steam ceni ikada koja iznosi 7,99 dolara, a igrači na PlayStation i Xbox konzolama takođe mogu da ga kupe po istoj ceni, a rasprodaja važi do sutra.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi