Skoro 120.000 World of Warcraft naloga suspendovano zbog botovanja

Mnogi World of Warcraft igrači su eksploatisali Death Knight klasu da bi farmovali resurse u novoj ekspanziji, pa su dobili „banhammerom“ po glavi.

Skoro 120.000 World of Warcraft naloga suspendovano zbog botovanja

Blizzard je suspendovao oko 120.000 naloga nakon što su otkrili da su pravili botove kako bi eksploatisali Death Knight klasu za prikupljanje resursa u World of Warcraft ekspanziji Wrath of the Lich King Classic koja je lansirana u septembru.

Za neupućene, World of Warcraft Classic je lansiran 2019. godine i predstavlja neku vrstu preporoda WoW-a i vraćanje na osnove igre iz 2006. godine, naravno uz korišćenje moderne infrastrukture.

Kako je igra postepeno dodavala ekspanzije, u jednom trenutku su stigli i do Wrath of the Lich King (možda i najbolje WoW ekspanzije). Jedna stvar koju je donela ova ekspanzija je Death Knight klasa, koja počinje od 55. nivoa.

U originalnom WoW-u ste morali da dostignete određeni nivo pre nego što vam Death Knight uopšte postane dostupan, međutim, WoW Classic je tu restrikciju skinuo, pa su svi novi igrači mogli odmah da naprave Death Knight-a i samim tim počnu od 55. nivoa.

Upravo zbog ovog propusta su botovi odjednom preplavili servere, jer je to značilo da ste mogli da uskočite odmah u Wrath of the Lich King sadržaj na većem nivou i samim tim da “farmujete” resurse visoke klase.

Prema pisanju sajta Kotaku Blizzard je odlučio da ispravi nepravdu.

Blizzard je na svojim forumima objavio da su suspendovali 120.000 naloga i ponovo vratili restrikciju iz originalnog World of Warcraft kako bi ovakvo ponašanje igrača u potpunosti obeshrabrili.

Čini se da je zajednica zadovoljna odlukom, jer niko ne voli botove i prečice kojima pojedini igrači eksploatišu nedovoljno dobro osmišljene sisteme u igri. Jedan korisnik na forumima je ovaj potez nazvao “direktnim udarcem na botove”, iako se čini da neki smatraju da je ovo greška koja je u startu mogla da bude izbegnuta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi