Steam ponovo obara rekorde u posetama korisnika u isto vreme

Valveova digitalna platforma za distribuciju igara, Steam, ponovo je postavila novi rekord po broju istovremeno prisutnih korisnika

Steam ponovo obara rekorde u posetama korisnika u isto vreme

Valve digitalna platforma za distribuciju igara, Steam, ponovo je postavila novi rekord po broju istovremeno prisutnih korisnika, dostigavši 36,928,521 korisnika online u isto vreme. Ovaj rekord je postignut tokom dugo očekivane letnje rasprodaje, koja nudi značajne popuste na širok spektar igara, privlačeći ogroman broj gejmera.

Prvi bitan rekord od 24.5358.923 korisnika postavljen je aprila 2020. godine, tokom ranih dana pandemije COVID-19 kada su karantini i mere socijalnog distanciranja podstakli ljude da traže zabavu u zatvorenom prostoru. Novi rekord naglašava stalni rast i popularnost Steama među gejmerima širom sveta i u normalnim okolnostima, daleko nakon globalnog karantina.

Letnja Steam rasprodaja, veliki godišnji događaj, poznata je po atraktivnim popustima i posebnim ponudama, što je savršen trenutak za gejmere da prošire svoje kolekcije igara. Ovogodišnja rasprodaja, koja traje od 24. juna do 8. jula, nudi popuste na popularne naslove kao što su “Cyberpunk 2077,” “Valheim,” i “Resident Evil Village,” uz bezbroj indie dragulja i klasika.

Pored popusta na igre, rasprodaja uključuje događaje sa ograničenim trajanjem, mini-igre i aktivnosti u zajednici, što dodatno angažuje korisnike. Povećana angažovanost tokom ovakvih rasprodaja često rezultira skokom u broju istovremeno prisutnih korisnika, kao što je vidljivo iz najnovijeg rekorda.

Uspeh Steam servisa može se pripisati njegovoj robusnoj platformi, raznovrsnoj biblioteci igara i aktivnim funkcijama zajednice. Platforma se stalno razvija, uvodeći nove funkcije i usluge kako bi zadovoljila potrebe svoje rastuće baze korisnika. Nedavno postignuti rekord naglašava dominantnu poziciju platforme na tržištu digitalnih igara.

Kako se Steamova letnja rasprodaja nastavlja, biće zanimljivo videti da li će ovaj novi rekord ostati ili će se još više korisnika pridružiti platformi u narednim danima. Jedno je sigurno: privlačnost Steama ne pokazuje znake opadanja, i platforma ostaje centralno mesto za PC gejming entuzijaste širom sveta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi