Steam više ne podržava Windows 7, 8 i 8.1 sisteme

Mnogi od vas su već znali da od juče Steam više ne podržava Windows 7 i 8 verzije, ali sigurni smo da ima i onih koji su ostali zatečeni

Steam više ne podržava Windows 7, 8 i 8.1 sisteme

Verujemo da su mnogi od vas već znali da od juče Steam više ne podržava Windows verzije 7, 8 i 8.1, ali sigurni smo da ima i onih koji su zatečeni ovim potezom kompanije Valve.

Od 1. januara 2024. godine, Microsoftove iteracije starije od Windows 10 verzije više nisu podržane. Oni koji žele da nastave da primaju ažuriranja za Steam (uključujući sigurnosne zakrpe) i zadrže pristup svojim igrama, treba da pređu na Windows 11 ili Windows 10, preporučuje Steam podrška.

Iako Steam više ne podržava Windows 7, 8 i 8.1 sisteme, korisnici i dalje mogu pristupiti svojim igrama. Međutim, Valve upozorava da usluga može prestati da radi svakog trenutka, s obzirom na njenu zavisnost od ugrađene verzije Google Chromea.

Valja se podsetiti da je Google je prestao da podržava Windows 7 u januaru 2023. godine, pri čemu je Chrome 109 poslednja dostupna verzija na starim Windows verzijama.

Osim oslanjanja na Chrome, Steam za Windows će uskoro zahtevati određene OS funkcije i sigurnosne komponente nedostupne na Windows 7, 8 i 8.1.

S obzirom na to da Steam više ne podržava Windows 7, 8 i 8.1 sisteme. Valve nije u mogućnosti da garantuje stalnu funkcionalnost svoje igračke platforme na Windows 7, 8 i 8.1, korisnici koji se drže ovih operativnih sistema mogu očekivati da usluga prestane da radi u bilo kojem trenutku. Takođe, više neće imati ni tehničku podršku.

Nadamo se da vas nema baš puno koje je ova mera pogodila ali vreme je da se konačno malo modernizujete. Vredi, ako ništa, a ono dobrog online igranja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Dobro realno W7 90% app vise ne podrzava :D , a w8 i 8.1 ne znam osobu koja je to koristila :D

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi