Umesto 80, nula dolara – Epic Games besplatno nudi dve ozbiljne gejming poslastice do četvrtka

Na Epic Games sajtu do sutra imate priliku da besplatno preuzmete igre The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition i Thief, umesto da za njih platite 80 dolara

Umesto 80, nula dolara – Epic Games besplatno nudi dve ozbiljne gejming poslastice do četvrtka

Ukoliko do sutra, četvrtka u pet popodne odete na svoj Epic Games nalog, imate priliku da besplatno dodate igre The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition i Thief u svoju biblioteku, posle čega će biti vaše bez ikakvih ograničenja. U pitanju su inače igre koje zajedno koštaju 80 dolara, a obe sadrže sadržaje ozbiljne sadržaje nasilja, seksualne scene, jezik neprimeren deci i druge karakteristike koje krase klasifikaciju igara Pegi 18 i Pegi 16, koje ova dva naslova nose.

Kada je u pitanju prvi naslov – The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition, to je naučno-fantastična igra koja je već bila besplatna na Epic Games sajtu kao specijal za katolički Božić, krajem prošle godine. Međutim, ukoliko ste tada propustili priliku, sada je imate ponovo. To je akciona, RPG pucačina, inače nagrađivani naslov iz Obsidian Entertaiment studija i Private Division izdavača.

Igra je relativno nova, s obzirom na to da je izašla pre tačno godinu dana, odnosno u martu prošle godine, a naslov dostupan na Epic sajtu uključuje osnovnu igru i sav DLC sadržaj, i predstavlja remaster verziju The Outer Worlds, za koju Epic ističe da da je apsolutno najbolja verzija osnovne igre.

Ukoliko već imate i igrate The Outer World, kao i pripadajući sadržaj koji se za ovaj naslov može preuzeti (DLC), uključujući Peril on Gorgon i Murder on Eridanos, u Epic Games prodavnici možete nadograditi igru na Spacer’s Choice Edition po sniženoj ceni. Da biste omogućili opciju kupovine nadogradnje morate biti prijavljeni na isti Epic Games nalog koji ste koristuli za kupovinu osnovne igre i pripadajućeg DLC sadržaja.

U svakom slučaju, ova verzija igre podrazumeva da ste izgubljeni u tranzitu dok ste na kolonističkom brodu koji ide ka ivici galaksije, a budite se decenijama kasnije samo da biste se onda našli usred duboke zavere koja se nadvila nad kolonijom. Istražite različite planete i lokacije, dok budete nailazili na različite frakcije stanovnika koji se bore za moć, a lik koji odlučite da postanete će odrediti kako će se ova priča dalje odvijati.

Igra inače košta 60 dolara, a na strani minimalnih sistemskih zahteva morate da imate Windows 10 64-bit, procesor koji je na nivou Intel Core i7-6700 ili AMD Ryzen 5 1600, RAM od 12 GB, slobodan prostor za skladištenje od 62 GB, grafičku kartu na nivou GeForce GTX 1060 ili Radeon RX 590.

Preporučeni zahtevi na strani procesora skaču na Intel Core i7-8700 ili AMD Ryzen 5 3600, RAM u ovom slučaju ide na 16 GB, a grafička karta na GeForce GTX 1080 Ti, GeForce RTX 2070 ili Radeon RX 6700 XT.

Epic Games besplatno nudi i igru Thief, koja inače košta 20 dolara

Thief je takođe akciono-avanturistička igra, sa karakteristikama koje prate jednog lopova – znači tajnovito šunjanje, prikradanje i sve ono što krasi tzv. „stealth“. Naslov je vlasništvo kompanije Eidos-Montreal, igra se u prvom licu i predstavlja preobražaj kultne franšize Thief.

Kradete, prikradate se i infiltrirate kroz podmukli grad kao Geret, glavni lopov. U mestu gde se on kreće, Baronova straža širi sve veću plimu straha i ugnjetavanja, a Geretove veštine su jedine stvari kojima možete da verujete. Čak ni najoprezniji građani i njihova najbolje čuvana imovina nisu bezbedni od njegovog dometa. Kako se ustanak protiv Baronove straže podiže, Geret je upleten u rastuće slojeve sukova.

Predvođeni Orionom, glasom naroda, građani će učiniti sve što mogu da grad vrate nazad sebi iz baronovih ruku, a revolucija je neizbežna. Međutim, ako se Geret ne uključi, ulice će pocrveneti od krvi i grad će se raspasti. Dakle, i ova igra sadrži eksplicitne scene nasilje koje idu uz Pegi 16 rejting.

Kada su u pitanju sistemski zahtevi ove igre, da biste je pokrenuli moraćete da imate najmanje Windows Vista OS sa ažuriranjem za Windows Vista, dvojezgarni ili četvorojezgarni CPU, RAM od 4 GB, grafičku kartu na nivou AMD Radeon 4800 serije ili Nvidia GTS 250, DirectX 10 podršku i 20 GB slobodnog prostora.

Dakle, ništa mnogo zahtevno, ali za bolji doživljaj preporučeno je da koristite Windows 7 ili 8, procesor iz serije AMD FX 8000 ili neke naprednije ili na primer Intel Quad i7 Core CPU, isti RAM od 4 GB, a grafičke karte koje su u rangu sa onima iz AMD Radeon HD R9 serije ili boljih, ili Nvidia GTX 660 serije ili boljih. Takođe, bilo bi bolje da imate DirectX 11, i naravno istu količinu slobodnog prostora.

Igre možete preuzeti direktno na Epic Games sajtu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi