Xbox pokrenut na TV-u iz 1977. godine

Navikli smo da gledamo kako Doom radi na najrazličitijim uređajima, ali ovaj gejmer je otišao korak dalje, sa Xbox konzolom povezanom na 47 godina star TV.

Xbox pokrenut na TV-u iz 1977. godine

Tehnologija iz prošlosti nije uvek kompatibilna sa današnjim konzolama, ali jedan gejmer je uspeo da “natera” Xbox da radi na TV-u sa kraja sedamdesetih godina.

Mnogi od ovih eksperimenata se vrte oko CRT televizora iz 90-ih godina, koji su dobro poznati starijim gejmerima koji su davnih dana na njima igrali originalni PlayStation ili Nintendo GameCube. Neki su uspeli da pokrenu Skyrim, Halo Infinite, pa čak i Ratchet and Clank: Rift Apart na ovim kockastim televizorima, dok su drugi istraživali zašto su video igre izgledale bolje na njima, nego na modernim HD uređajima.

Jedan gejmer je svoju misiju shvatio vrlo ozbiljno i originalnu Xbox konzolu uspeo da pokrene na starom TV-u iz 1977. godine.

Ovaj retro TV nema čak ni audio/video ulaz koji bi inače bio potreban za povezivanje konzole, ali b_b_retro je uspeo da pokrene Halo: Combat Evolved na njemu tako što je povezao radio adapter i spojio njegov ulazni kabl sa antenom televizora, efektivno strimujući sadržaj na stari TV.

https://www.tiktok.com/@b_b_retro/video/7210839321652301099?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7198921272600069637

Radio signali su poslati preko antene, a na ekranu se onda pojavljuje legendarni Halo, prenosi GameRant.

Komentari su bili izuzetno pozitivni, a mnogi od njih su podelili svoja nostalgična sećanja kada su sa ekipom igrali Halo na CRT televizorima.

Ipak, ne bi se očekivalo da se stari televizor iz kasnih 70-ih poveže sa novijom konzolom kao što je originalni Xbox, pogotovo zato što je televizor prethodio audio/vizuelnim ulazima koje savremeni sistemi uzimaju zdravo za gotovo. Sa druge strane, dosetka da se signal emituje preko radio veze do antene TV-a je prosto fantastičan i dovoljan da dospe u vesti.

U doba kada se konzole povezuju na velike ekrane jednim kablom i kada malo ko razmišlja o starim televizorima koji su analogni signal primale isključivo preko antene, desetinama godina pre nego što je digitalni signal postao norma širom sveta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Svaka mu čast što je našao tv iz te godine i još da radi. Moji su ´77 imali crno beli tv sa ona dva velika dugmeta koja se okreću.

  2. shut_down

    Jel izvukao 320Hz?

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi