iPhone prestigao Android: Desilo se po prvi put

iPhone prestigao Android, doduše na američkom tržištu, ali i to je dobar pokazatelj tendencija i dešavanja na mobilnom tržištu.

Dok Samsung i dalje drži titlu neprikosnoveno najpopularnijeg Android uređaja, dotle Apple dominira i ostvaruje sve veći uticaj na američkom tržištu. Nedavno je iPhone ostvario jednu, pa tako reći prekretnicu na američkom tržištu, prestigavši sve druge Android modele zajedno! iPhone prestigao Android, ko bi rekao!

Prema informacijama Sammobile-a, izveštaj industrijske analitičarske firme Counterpoint Research, pokazuje da je Apple-ov iPhone premašio 50 odsto učešća na američkom tržištu, dok ostatak zauzima oko 150 različitih Android uređaja zajedno, uključujući Samsungovu seriju Galaxy. Od lansiranja 2007. godine, tržišni udeo iPhone linije proizvoda je po prvi put premašio 50%, nadmašivši čitavu Android platformu.

Ovi podaci u određenoj meri odražavaju snagu Apple iPhone linije telefona i koliko su zapravo dominantni u poslednje dve godine. To je prekretnica koja pripada Apple-u i svakako ima dovoljno razloga za slavlje.

Preciznije govoreći, statistika se odnosi na „aktivne korisnike“, što znači da više od 50 odsto vlasnika pametnih telefona u SAD koristi iPhone. Što se tiče proporcije svakog od iPhone-a modela, to još nije najjasnije analizirano.

Čitava situacija je upalila crveni alarm za Samsung, koji možda već sada oseća koliko ga “peče” čitava ova situacija. Sa nedavno lansiranim Galaxy Z Fold 4 i Galaxy Z Flip 4, Samsung-ovi vrhunski proizvodi za 2022. su već pušteni u pohod na tržište, ali Apple-ova nova generacija iPhone 14 serija tek treba da dobije na zamahu. 

Možda Samsungu ostaje slaba uteha činjenicom da će Samsung, LG i BOE isporučiti Apple panele za iPhone 14 seriju, pri čemu je Samsung preuzeo najveću porudžbinu od tri proizvođača, uzimajući 82% porudžbine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi