Kraj putovanja za „Honda e“ – proizvođač ukida svoj gradski EV

Gradski električni automobil „Honda e“ zvanično je stigao na kraj putovanja, pošto kompanija ukida njegovu proizvodnju za Evropu uključujući i Veliku Britaniju

Kraj putovanja za „Honda e“ – proizvođač ukida svoj gradski EV

Honda e započela je svoj put još 2019. i brzo je osvojila mnoge fanove svojim dizajnom i kompaktnim dimenzijama pogodnim za gusti gradski saobraćaj. Ulogu u tome igrala je i činjenica da je svojevremeno ovaj model bio jedan od retkih dostupnih električnih vozila, a osvojio je čak i nagradu za gradski automobil godine 2020. Ipak, mali gradski EV sada je stigao na kraj putovanja, jer je kompanija potvrdila da je on ispunio svoju misiju.

Misija ovog automobila bila je i privlačenje novih kupaca Honda brendu, a možda najbliži naslednik Honda e automobila je Honda e:Ny1 iako to i nije baš mali gradski automobil već kompaktni SUV. Kompanija je potvrdila ovu vest za portal TopGear, rekavši da više više neće primati porudžbine za ovo električno vozilo.

Honda e automobil je tako doneo mnoge nove kupce kompaniji, sa svojim prepoznatljivim dizajnom i naprednom tehnologijom, objašnjava kompanija.

Razlog za ukidanje vozila je potencijalno i to što je on ipak bio preskup (47.000 evra), a ujedno ograničen kada je u pitanju domet (oko 220 hiljada kilometara). To i nije baš momenat koji može da opravda troškove njenim kupcima, pa je nedostatak potražnje smanjio proizvodnju.

Ipak, izgleda kao da je glavni nedostatak Honda e vozila bio to što je sve više ljudi u poslednje vreme okrenuto terencima. Upravo zato Honda sada planira da zameni ovo vozilo modelima e:Ny1, ZR-V e:HEV koji je takođe SUV i modelom najnovije generacije CR-V, SUV koji dolazi i kao hibrid i kao „plug-in“ hibrid.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi