Samsung koristi pomoć studenata kako bi sledeći Galaxy telefon bio još pametniji

AI funkcije na predstojećim Galaxy telefonima će biti razvijene uz pomoć studenata sa Univerziteta u Seulu. Samsung će se osloniti na njih da unapredi tehnologiju

Samsung koristi pomoć studenata kako bi sledeći Galaxy telefon bio još pametniji

Bez obzira na to da li vam se to sviđa ili ne, Samsung Galaxy AI će biti sve više u fokusu uređaja iz linije Galaxy S25, kao i telefona srednje klase iz serije A. AI može sam sebe usavršavati, ali to vreme očigledno još nije stiglo, jer mu trenutno trebaju ljudi da bi napredovao i dalje se razvijao.

KoreaTimes navodi da će Samsung u tom cilju sarađivati sa Univerzitetom u Seulu na razvoju tehnologija veštačke inteligencije (AI) i obuci AI stručnjaka. Poseban fokus će biti na unapređenju istraživanja za AI na uređajima u Galaxy mobilnim uređajima.

Samsung je potpisao memorandum o razumevanju (MOU) sa Univerzitetom u Seulu za stvaranje zajedničkog AI istraživačkog centra.

Studenti treniraju AI na sledećoj generaciji Samsung Galaxy telefona

Prema ovom sporazumu, istraživači iz Samsung odeljenja za iskustvo u radu sa uređajima će sarađivati sa studentima sa Fakulteta inženjeringa Univerziteta u Seulu na industrijsko-akademskim istraživačkim projektima vezanim za napredne AI tehnologije tokom naredne tri godine.

Saradnja će se posebno usmeriti na razvoj AI na uređajima, koja omogućava da AI funkcije rade unutar uređaja bez potrebe za internet vezom, i multi-modalni AI, koji istovremeno obrađuje različite tipove podataka kao što su tekst, slike, glas i video.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Samsung je integrisao nekoliko AI tehnologija, uključujući Circle to Search, prevod u realnom vremenu i Photo Assist, u svoje najnovije flegšip pametne telefone iz Galaxy S24 serije.

Od druge polovine 2020. godine, Univerzitet u Seulu nudi interdisciplinarni AI program na svom postdiplomskom fakultetu inženjeringa sa ciljem obrazovanja AI profesionalaca.

Kroz ovu saradnju sa Univerzitetom u Seulu, Samsung ima za cilj da obezbedi ključne tehnologije za brzo razvijajući AI sektor i poveća svoju tehnološku konkurentnost. Kompanija takođe planira da zaposli izuzetne master i doktorske studente uključene u istraživački projekat kako bi ojačala svoj kadar AI profesionalaca, prenosi PhoneArena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi