Circle to Search uskoro počinje da detektuje jezik i prevodi tekst na ekranu

Funkcija Circle to Search nedavno je debitovala i na Samsung telefonima uz One UI 6.1, a sada donosi praktičnu inovaciju – prevođenje teksta direktno sa ekrana

Circle to Search uskoro počinje da detektuje jezik i prevodi tekst na ekranu

Iako je funkcija zasnovana na veštačkoj inteligenciji Circle to Search još uvek nova, Google radi na njenom unapređenju kako bi je učinio još korisnijom. Kompanija je najavila da će joj u narednim nedeljama dodati mogućnost prevođenja sadržaja direktno sa ekrana.

Pristup ovoj funkciji, naravno, za one koji je imaju, je jednostavan – dovoljno je dugo pritisnuti dugme za početnu stranicu ili traku za navigaciju kako biste aktivirali Circle to Search, a zatim dodirnuti ikonu za prevođenje. Nakon toga, funkcija će automatski prepoznati jezik sadržaja na ekranu i prevesti ga na željeni jezik.

Neće biti potrebno ni da iscrtavate okvir oko teksta. Na primer, otvaranjem PDF datoteke menija u nekom restoranu u inostranstvu, dovoljno je aktivirati Circle to Search, dodirnuti ikonu za prevođenje i tekst će automatski biti preveden na engleski jezik, objašnjava SamMobile.

Trenutno, kada želite da prevedete sadržaj sa ekrana, kao što je PDF datoteka menija, morate da napravite sliku ekrana, otvorite Google prevodilac i odaberete sliku za prevođenje. Aplikacija zatim prepoznaje jezik sa slike i prevodi ga na željeni jezik.

Kao što je očigledno, ovaj proces zahteva ne samo pravljenje slike ekrana, već i promenu aplikacija. Sa Circle to Serach funkcijom koja omogućava direktno prevođenje sa ekrana, sve to postaje nepotrebno.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi