Samsung savitljivi telefoni sedme generacije mogli bi da budu prvi koji će imati PHOLED tip ekrana

Galaxy Z Fold7 i Z Flip7, odnosno novi Samsung savitljivi telefoni izgleda prvi dobijaju revolucionarne ekrane zasnovane na novoj PHOLED tehnologiji

Samsung savitljivi telefoni sedme generacije mogli bi da budu prvi koji će imati PHOLED tip ekrana

Južnokorejska kompanija Samsung navodno već planira korake za dizajn i proizvodnju Galaxy Z Fold7 i Z Flip7 telefona i to sa PHOLED tehnologijom ekrana. To je u stvari „fosforcentni“ OLED ekran koju kompanija trenutno koristi samo za zelene i crvene piksele, a budući Samsung savitljivi telefoni, odnosno modeli sedme generacije, mogli bi „na svojoj koži“ da dožive proširenje upotrebe ove tehnologije i na plave piksele.

To bi navodno trebalo da se desi 2025. godine, iako su ovakvi ekrani prvobitno bili planirani za modele koji će izaći sledeće godine, piše Wccftech. Razlog za to ogleda se u tome što Samsung navodno radi na kompletnom PHOLED rešenju, jer postoje izvesni problemi u proizvodnom procesu.

Ovakva tehnologija displeja obećava poboljšanu efikasnost ekrana, smanjenu potrošnju energije i bolje trajanje baterije.

To će se odraziti u tome što trenutni fluorescentni ekrani koje imaju Samsung savitljivi telefoni pružaju unutrašnju svetlosnu efikasnost od samo 25 posto, a PHOLED ekrani nudiće navodno 100 posto efikasnosti.

Iako postoji izazov u vezi sa vekom trajanja fosforescentnog materijala u odnosu na fluorescentne, Samsung Display je poznat po postizanju impresivnih rezultata. S obzirom da do tada ima još nešto više od godinu dana, mogli bismo da očekujemo dalje informacije koje će nam pružiti uvid u ovu inovaciju, ali i to da li će i konkurencija poći za južnokrejskim gigantom u sferi ekrana.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi