Ako koristite Google Photos za iPhone – ne ažurirajte telefon

Vlasnici Apple telefona prijavljuju probleme u radu servisa Google Photos za iPhone uređaje, od kada je dostupna nova iOS verzija 16.3.1.

Iako je nova verzija iOS operativnog sistema dostupna tek nekoliko sati, na društvenim mrežama kulja razočaranje velikog broja korisnika koji prijavljuju problem u radu aplikacije Google Photos za iPhone. Zapravo je aplikaciju nemoguće pokrenuti, a problem je prema svedočenju vlasnika iPhone uređaja nastao neposredno posle objavljivanja nove verzije. 

Google još uvek nije komentarisao brojne prijave vlasnika iPhone uređaja koji koriste pomenutu cloud uslugu. Iako se greška dovodi u vezu sa promenama na iOS operativnom sistemu, pravilan rad servisa obaveza je kompanije Google, pa se očekuje brza reakcija njenih eksperata, piše 9to5mac.

Zašto nova iOS verzija kvari Google Photos?

Ažuriranje iOS operativnog sistema ne donosi velike promene kada je reč o funkcionalnosti Apple uređaja, već je nova verzija objavljena radi ispravljanja grešaka i bezbednosnih propusta koji su tokom proteklih nedelja i meseci mučili korisnike iPhone uređaja. U specifikacijama ažuriranja stoji da bi njegovo preuzimanje rešilo sledeće probleme:

  • Postavke iCloud: možda ne reaguju ili se ne prikazuju ukoliko aplikacije koriste iCloud;
  • Rešavanje problema u radu funkcije „Find My“ koja služi za pronalaženje izgubljenog uređaja;
  • Optimizacija funkcije detekcije sudara koja je nepravilno radila na modelima iPhone 14 i iPhone 14 Pro.

Funkcija detekcije sudara na uređajima nove serije iPhone telefona donosi mogućnost pozivanja hitnih službi u slučaju saobraćajne nezgode. Nevolje su nastale kada se alarm aktivirao kod korisnika koji su provodili odmor u skijaškim centrima, pa su hitne službe dobijale na stotine poziva, posle padova tokom skijanja ili vožnje snouborda. Pored ljubitelja zimskih sportova, nepravilan rad ove funkcije registrovan je i na uređajima vlasnika iPhone 14 koji su tokom proteklih meseci uživali u avanturama na rolerkosteru.

Apple je usled velikog broja pritužbi hitnih službi širom sveta zatražio povratne informacije, a tada još uvek nije bila planirana nova verzija ažuriranja 16.3.1. Veruje se da su stručnjaci kompanije Apple tokom proteklog perioda prikupljali podatke, kako bi smanjili učestalost aktivacije lažne uzbune.

Objavljivanje nove 16.3.1 verzije iOS operativnog sistema ne prati detaljno objašnjenje o tome kako je funkcija detekcije sudara poboljšana. Izgleda da se pojavio novi problem, zbog kojeg vlasnici iPhone uređaja ne mogu da koriste popularnu aplikaciju Google Photos, piše XDA-developers.

Izašlo ažuriranje za Google Photos za iPhone

U međuvremenu, Google je izbacio ažuriranje za Google Photos aplikaciju na AppStore (verzija 6.23.1) koja bi trebala da reši probleme koje pravi nova verzija iOS operativnog sistema. Druge aplikacije kao što du Gmail, Google Drive i Google Maps nisu imale problema.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi