Android 14 možda zvanično vidimo već sutra

Već sutra bismo konačno i zvanično mogli da vidimo operativni sistem Android 14, sudeći po informacijama kanadskog telekomunikacionog operatera Telus

Android 14 možda zvanično vidimo već sutra

Glasine koje su ranije kružile internetom da će predstavljanje Android 14 operativnog sistema biti u oktobru, sada su na jedan način potvrđene. Na jedan način – zato što saopštenje nije objavio Google, već je kanadski telekomunikacioni operater Telus objavio listu informacija o početku uvođenja ažuriranja softvera za uređaje koje on prodaje. Kod svih Pixel uređaja, pisalo je da „Android U“ izlazi 4. oktobra, odnosno sutra.

„Android U“ je u stvari skraćenica od Android Upside Down Cake, što je interno kodno ime za Android 14 operativni sistem.

Međutim, Telus je ubrzo uklonio neke od informacija, ostavivši samo datume ažuriranja i detalje koje će oni doneti kao što su bezbednosne zakrpe ili optimizacija, za svaki uređaj ponaosob. Tako sada, kod Google Pixel telefona, inače kompanije čiji je i operativni sistem koji očekujemo, više nema ažuriranja označenog na 4. oktobar, niti imena „Android U“.

Postoje šanse da je neko iz kompanije Google otkrio da se o ovoj listi izveštava na internet portalima i društvenim mrežama, te da je potom tražio od operatera da ukloni informacije, što je Telus izgleda odmah i učinio, primećuje GSMArena. Međutim, to naravno ne mora biti slučaj, već je operater jednostavno možda objavio pogrešne informacije.

Ipak, šta se tačno desilo, odnosno da li će Android 14 konačno zaista izaći sutra, saznaćemo već tokom sutrašnjeg dana. Ukoliko Google zaista lansira operativni sistem, svakako da ćemo o tome dobiti i zvanično saopštenje od kompanije, koja inače sutra treba da objavi i svoju novu, Pixel 8 seriju telefona.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi