Android će uskoro omogućiti korišćenje opcije Circle to Search na balonima poruka

Ako u plutajućem balonu Android poruke vidite nešto što želite da pretražite, uskoro ćete moći da koristite opciju Circle to Search

Android će uskoro omogućiti korišćenje opcije Circle to Search na balonima poruka

Najnoviji uvid u programski kod Androidu 15 OS-a, sugeriše da ćete moći da koristite opciju „Circle to Search“ čak i kada se pojavi  balon poruke na ekranu.

Trenutno, opcija „Circle to Search“ ne funkcioniše na balončićima poruka, što vas primorava da koristite alternativne metode za pretragu nekog pojma koji vas zanima.

Nije jasno kada će ova promena biti dostupna, ali su na Android Authority sajtu uspeli da je aktiviraju, što sugeriše da bi uskoro mogla postati javno dostupna.

Pretraga je osnovni delokrug rada Google-a, zbog čega opcija „Circle to Search“ ima itekako smisla. Ova funkcija olakšava pretragu Google-a za informacijama o svemu što se prikazuje na ekranu. Google želi da ovu funkciju učini dostupnom što većem broju Android korisnika, zbog čega rade na njenoj kompatibilnosti sa što više radnih površina. Trenutno, „Circle to Search“ ne radi kada je balon poruke prikazan na ekranu, ali to će se promeniti u budućem Android 15 ažuriranju.

Dok su analizirali izvorni kod Androida 15, novinari sa Android Authority-a su otkrili deo programskog koda koji omogućava da „Circle to Search“ funkcioniše kada je balon poruke proširen. Trenutno, ako pokušate da pokrenete „Circle to Search“ dok je prikazan balon poruke, ništa se neće dogoditi. „Circle to Search“ se ne pojavljuje, niti se prikazuje neka poruka koja obaveštava da baloni poruka nisu podržani. Kao rezultat toga, ako vam prijatelj pošalje nešto što želite da pretražite na Google-u, moraćete da koristite alternativni način za to.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Razlog zbog koga „Circle to Search“ ne funkcioniše na balonima poruka je taj što Android trenutno ne dozvoljava dugotrajno pritiskanje home tastera dok je balon poruke u proširenom prikazu. Dugotrajno pritiskanje home dugmeta je jedini način za pokretanje opcije „Circle to Search“ u ovom trenutku, tako da ove gestove nije moguće koristiti, pa funkcija neće biti dostupna. Rešenje je da se Android ažurira tako da komanda dugog pritiska, radi čak i kada je balon proširen.

Iako je Google uveo kod za ovu funkciju još u Androidu 15 Beta 4, ona još uvek nije u upotrebi, čak ni u najnovijem Android 15 QPR1 Beta 2 izdanju. Novinari sa Android Authority-a su uspeli ručno da aktiviraju ovu funkciju i mogu da potvrde kako „Circle to Search“ definitivno radi u balonima poruka kada je ova opcija uključena. S obzirom da je ova promena prilično jednostavna i već funkcionalna, ne bi se iznenadili ako bude uključena za vreme izlaska Android 15 QPR1 verzije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi