Android 15, nakon 10 godina vraća prikaz „vidžeta“ na zaključani ekran

Opcija prikaza vidžeta na površini zaključanog ekrana se ponovo vraća sa izlaskom Android 15 verzije operativnog sistema, međutim postoji jedno veliko „ali“…

Android 15, nakon 10 godina vraća prikaz „vidžeta“ na zaključani ekran

Apple je prvi put pokrenuo funkciju prikaza vidžeta na zaključanom ekranu na iOS 16 verziji operativnog sistema za mobilne uređaje, a što se između ostalog smatra jednom od vrhunskih mogućnosti ove verzije iOS-a. Android sistem je imao i koristio ovu funkciju već duže vremena u prošlosti, ali je Google odlučio da je ukine na Androidu 5.0 Lollipop verziji još davne 2014. godine. Skoro 10 godina kasnije, Google je konačno spreman da je vrati nazad sa izlaskom Android 15 verzije.

Mnogi korisnici Androida već dugo vremena iščekuju nadajući se da će se funkcija prikaza vidžeta na zaključanom ekranu konačno vratiti na Android sistem. Već u januaru ove godine, poznati Android programer Mishaal Rahman otkrio je da Google testira novu funkciju vidžeta u režimu zaključanog ekrana. Pošto je Google objavio prvu javnu beta verziju Android 15 operativnog sistema, potvrđeno je da će se ova funkcija ponovo pojaviti u najnovijoj Androidu verziji.

Nažalost, postoji i loša strana ove vesti. Prilikom izlaska Android 15 beta verzije, posebno je istaknuto da je ova funkcija specijalno dizajnirana za velike ekrane i da će biti aktivna samo na Android tablet računarima. Na primer, Google kalendar, Gmail itd. mogu se dodati na zaključani ekran Android tablet računara. Takođe i status baterije, kao i drugih uređaja.

Međutim, korisnici Androida ne bi trebali da previše očajavaju, jer izvesno mogu očekivati da će Google proširiti korišćenje ove opcije u budućnosti i na Android telefone, prenosi 9to5Google.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi