Apple iOS 18 će koristiti generativni AI za kreiranje emodžija

Na WWDC događaju, Apple će predstaviti iOS 18 sa novim AI funkcijama, uključujući alat za kreiranje specifičnih emodžija i mogućnosti prilagođavanja početnog ekrana

Apple iOS 18 će koristiti generativni AI za kreiranje emodžija

Ostalo je još svega dve nedelje do WWDC konferencije, na kojoj će Apple predstaviti iOS 18 sa novim AI funkcijama, ažuriranjima za prilagođavanje početnog ekrana i još mnogo toga. Prema novom izveštaju, jedna od novih “izuzetnih AI funkcija” biće mogućnost korišćenja veštačke inteligencije za “kreiranje specifičnih emodžija.”

U najnovijem izdanju svog Power On biltena, Mark Gurman iz Bloomberga iznosi očekivanja od iOS 18 i macOS 15. Pored AI funkcija za obaveštenja, Photos, Notes i druge aplikacije, Apple planira da alat za kreiranje emodžija bude hit među korisnicima.

iOS 18 kreira različite emodžije za svaku priliku

Gurman piše: “Posebno zanimljiva funkcija doneće generativnu AI za emodžije. Kompanija razvija softver koji može kreirati prilagođene emodžije u trenutku, na osnovu onoga što korisnici kucaju. To znači da ćete iznenada imati potpuno novi emodži za svaku priliku, van kataloga opcija koje Apple trenutno nudi na iPhone telefonu i drugim uređajima.”

Apple svake godine dodaje nove emodžije na iPhone sa ažuriranjima iOS-a. Na primer, iOS 17.4 u martu dodao je nekoliko novih emodži likova na iPhone. Ova nova funkcija “generativne AI” verovatno će značiti da korisnici više neće morati da čekaju na godišnja ažuriranja kako bi otključali više prilagođenih emodžija.

Takođe, u današnjem biltenu, Gurman piše da će iOS 18 omogućiti korisnicima opciju promene boje ikonica aplikacija za personalizaciju početnog ekrana. Ažuriranje će takođe omogućiti korisnicima da slobodnije postavljaju ikone aplikacija i widgete na početni ekran, umesto da budu ograničeni na trenutnu, matricu prikaza sa fiksiranim poravnanjem ikona, prenosi 9to5mac.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi