Apple popravlja detekciju sudara i lažne uzbune

Apple je izdao novu verziju iOS operativnog sistema koja donosi optimizaciju softvera za detekciju sudara na iPhone 14 i iPhone 14 Pro telefonima.

Objavljena je nova verzija operativnog sistema iOS 16.3.1, kako bi se sprečila aktivacija lažnih uzbuna koje su paralisale hitne službe u japanskim gradovima blizu skijaških centara. Apple ažuriranje popravlja detekciju sudara i donosi ispravke za iCloud, Siri zahteve za Find My (opcija za lociranje uređaja), a objavljen je i novi softver za tvOS, HomePods i Mac.

Ažuriranje iOS reševa detekciju sudara

Funkcija otkrivanja sudara na novim iPhone i Apple Watch uređajima trebalo bi da upozori hitne službe u slučaju teške saobraćajne nesreće. Problem je nastao dolaskom zimske sezone, kada su korisnici iPhone uređaja nehotice aktivirali svoju opciju padom tokom skijanja i vožnje snouborda. Zvaničnik kompanije Apple je proteklog meseca objavio da je firma tražila povratne informacije od hitnih službi, ali nije otkrio detalje o ažuriranju operativnog sistema.

Ovo nije prva optimizacija iPhone usluge registrovanja udesa. Prve lažne uzbune dogodile su se u novembru mesecu, kada su uređaji upalili tokom vožnje na rolerkosteru. Apple je u novembru objavio 16.1.2 verziju iOS operativnog sistema. Tada kompanija nije potvrdila da li ažuriranje donosi unapređenje softvera za detekciju sudara.

Šta ažuriranje operativnog sistema donosi ostalim Apple uslugama?

Iako su problemi digitalnog asistenta Siri manji u odnosu na funkciju otkrivanja nesreća, Apple novim ažuriranjem operativnog sistema želi da ih reši. Napomene koje prate verziju 16.3.1 kažu da je njome rešen problem funkcije Find My koja služi za pronalaženje izgubljenog uređaja. Ažuriranje 16.3.2 za HomePods i Apple TV trebalo bi da reši problem neuspešne aktivacije „Smart Home“ zahteva koje obrađuje Siri. Pored pomenutih problema, korisnici su tokom druge polovine 2022. godine prijavljivali često pražnjenje baterije. Veruje se da je uzrok problema bio u iOS operativnom sistemu.

Paralelno sa osvežavanjem softvera Apple telefona, HomePods i Apple TV stiže i apdejt verzije operativnog sistema za Mac računar. Reč je o macOS Ventura 13.2.1 operativnom sistemu koji je dobio nekoliko sigurnosnih ažuriranja i rešenje za bezbednosni propust koji je bio zloupotrebljavan, piše The Verge.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi