Ažuriranje donosi nove Dynamic Island funkcije u iOS 18

iOS 18 donosi značajna poboljšanja za Dynamic Island funkciju na iPhone-u, uključujući integraciju akcionog dugmeta, napredne kontrole blica i poboljšanja Clock aplikacije.

Ažuriranje donosi nove Dynamic Island funkcije u iOS 18

iOS 18 donosi niz značajnih ažuriranja za Dynamic Island funkciju, poboljšavajući njenu funkcionalnost i interakciju sa korisnicima. Ova poboljšanja imaju za cilj da pruže intuitivno iskustvo za korisnike iPhone-a, omogućavajući im lakši pristup osnovnim kontrolama i funkcijama direktno iz Dynamic Island-a. Video ispod koji su napravili iDeviceHelp vodi nas kroz promene koje dolaze u Dynamic Island.

Integracija akcionog dugmeta

Jedno od najznačajnijih ažuriranja u iOS 18 je integracija akcionog dugmeta u Dynamic Island. Ova integracija pruža direktan pristup različitim osnovnim kontrolama, sve sa jednog mesta. Sa akcionim dugmetom možete:

  • Fotografisati
  • Upravljati podešavanjima sata
  • Podesiti opcije povezivanja
  • Podesiti osvetljenje ekrana
  • Kontrolisati kućne uređaje
  • Pronaći svoj Apple Watch

Pored toga, akciono dugme vam omogućava da lako prebacujete između tamnog i svetlog moda, poboljšavajući ukupno korisničko iskustvo i pružajući veće mogućnosti prilagođavanja.

Poboljšanja Clock aplikacije

iOS 18 takođe donosi značajna poboljšanja za Clock aplikaciju, posebno u vezi sa funkcijom štoperice. Sa ovim ažuriranjima, sada možete poslati štopericu direktno na Dynamic Island, omogućavajući jednostavnu interakciju i kontrolu. Iz Dynamic Island-a možete:

  • Pauzirati štopericu
  • Postaviti krugove
  • Ukloniti štopericu po potrebi

Pored toga, štoperica je sada dostupna kao live aktivnost na zaključanom ekranu, omogućavajući brz pristup i kontrolu bez potrebe za otključavanjem uređaja.

Kontrola blica

iOS 18 uvodi intuitivnije opcije za kontrolu blica, dostupne direktno iz Dynamic Island-a. Sa ovim ažuriranjem, možete lako podesiti intenzitet blica i širinu snopa koristeći jednostavne gestove:

  • Povucite gore ili dole za promenu intenziteta blica
  • Povucite levo ili desno za podešavanje širine snopa

Ova poboljšana funkcija kontrole blica nudi veću fleksibilnost i preciznost prilikom korišćenja blica na vašem uređaju, čime se poboljšava fotografsko iskustvo.

Manja poboljšanja UI

Pored glavnih ažuriranja, iOS 18 takođe uključuje razne manje UI poboljšanja dizajnirana za unapređenje ukupnog korisničkog iskustva. Ova vizuelna ažuriranja doprinose intuitivnijem i vizuelno privlačnijem interfejsu, osiguravajući glatkiju i prijatniju interakciju sa uređajem.

Kako Apple nastavlja da rafinira i poboljšava Dynamic Island, postoji potencijal za još zanimljivih funkcija u budućnosti. Na primer, mogućnost brzog odgovaranja na poruke mogla bi dodatno poboljšati korisnost Dynamic Island-a.

Apple je naglasio važnost povratnih informacija korisnika u oblikovanju budućih ažuriranja, što ukazuje da bi dodatna poboljšanja mogla biti implementirana na osnovu potreba i preferencija korisnika iPhone-a, piše Geeky Gadgets.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi