Budite oprezni prilikom ažuriranja iPhone-a na iOS 17.6, Apple je ukinuo povratak na stariju verziju

Apple je pustio iOS 17.6 ažuriranje prošle nedelje, a danas je onemogućio povratak na prethodnu verziju

Budite oprezni prilikom ažuriranja iPhone-a na iOS 17.6, Apple je ukinuo povratak na stariju verziju

Apple je prošle nedelje pustio u opticaj iOS 17.6 ažuriranje koje donosi važne ispravke grešaka i sigurnosnu nadogradnju, te zvanično preporučio svim korisnicima da ga što pre instaliraju. Međutim, ako korisnici budu nezadovoljni nakon ažuriranja, sada više neće moći da se vrate na prethodnu iOS 17.5.1 verziju, jer je Apple zabranio mogućnost povratka na prethodno stanje.

Ovo je uobičajena praksa Apple-a. Nakon puštanja nove verzije iOS-a, obično zatvore mogućnost povratka na staru verziju nakon nedelju dana, kako bi se izbeglo vraćanje korisnika na verzije koje imaju bezbednosne propuste i kako bi se sprečilo jailbreak-ovanje. Za one koji još nisu ažurirali na iOS 17.6 i brinu se da bi mogli zažaliti, preporučuje se da sačekaju još neko vreme.

Prema povratnim informacijama korisnika, iOS 17.6 ažuriranje nije izazvalo ozbiljnije probleme, samo je nekolicina korisnika prijavila povećanu potrošnju baterije ili pregrevanje uređaja. Sve u svemu, iOS 17.6 se pokazao kao stabilna verzija.

Takođe, prema informacijama ostalih medija, Apple već radi na iOS 17.6.1, ažuriranju koje planira da pusti u narednom periodu, što znači da će Apple imati još jedno ažuriranje pre zvaničnog puštanja iOS 18 verzije, prenosi LTN.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. s4m3m4n

    Ovo isto radi i Samsung sa zvaničnom verzijom androida, dok pod verzije možeš da vratiš. Čim to rade, znači da znaju da će ljudi da se vrate na prethodnu verziju sistema kada vide da svaka novija sve više zahteva i usporava telefon, a samim tim i potrošnju baterije. Testirao sam lično na dva modela Samsung telefona. Mislim da ova trka oko pravljenja računara od telefona vodi ka totalnoj propasti i da nema svrhe da u 205 koristimo telefon sa 32GB memorije za neke osnovne stvari rada sistema... Još da Nvidia počne da pravi grafičke čipove za telefone, to će biti hit.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi