Apple iOS 18 donosi dodatna podešavanja za početni ekran

Predstojeća verzija Apple operativnog sistema za iPhone, iOS 18 doneće korisnicima veću kontrolu nas rasporedom ikona početnog ekrana, tvrde izvori

Apple iOS 18 donosi dodatna podešavanja za početni ekran

Iako će ikone aplikacija verovatno ostati zaključane za nevidljivi sistem mreže na početnom ekranu, industrijski izvori tvrde da će Apple iOS 18 doneti veću korisničku kontrolu na njima. Korisnici će tako moći da slobodnije raspoređuju ikone, ali i da stvaraju prazne prostore, redove i kolone između ikona aplikacija.

Ranije smo već čuli da će iPhone dobiti „više prilagodljiv“ početni ekran uz iOS 18, iako je njega moguće delom prilagoditi pomoću aplikacija Shortcuts i Widgetsmith, sada će u pitanju biti sopstvena Apple personalizacija, koja je praktičnija i zvaničnija.

iPhone korisnici već mogu da prilagode ekran za zaključavanje od iOS 16 verzije, a sličan tretman bi trebalo da donese i iOS 18. Ažuriranje na ovu verziju doneće navodno najveće preuređenje početnog ekrana na Apple telefonima u poslednjih nekoliko godina, piše MacRumors.

Apple će najaviti iOS 18 na svojoj godišnjoj konferenciji za programere WWDC u junu. Ostale funkcije i promene za koje se šuška da će biti deo ažuriranja uključuju funkcionalnosti generativne veštačke inteligencije za Siri i više aplikacija, podršku za RCS u aplikaciji iMessage za poboljšano slanje poruka između iPhone i Android uređaja, dizajnerske promene i drugo.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi