ChatGPT od sada dostupan bez korisničkog naloga – OpenAI otvara vrata veštačke inteligencije

OpenAI započeo je praksu koja omogućava pristup ChatGPT botu korisnicima bez potrebe za kreiranjem naloga, kako bi i šira publika imala pristup upotrebi AI

ChatGPT od sada dostupan bez korisničkog naloga – OpenAI otvara vrata veštačke inteligencije

Otvaranje pristupa ChatGPT botu veštačke inteligencije bez naloga omogućava širu upotrebu AI tehnologije, a ujedno pruža kompaniji OpenAI više podataka o obuci za one koji na to pristanu. Takođe, može i da podstakne više korisnika da kreiraju svoje naloge i pretplate se na pristup superiornijem GPT-4 modelu, umesto starijeg GPT-3.5 koji je besplatno dostupan svim korisnicima, sada i onima bez korisničkog naloga.

Iako je vest na sajtu kompanije objavljena juče, mnogi su pomislili da je prvoaprilska šala, ali informacija je zapravo istinita. Ukoliko odete na OpenAI sajt i pokrenete ChatGPT, moći ćete da ga koristite bez zahteva za prijavu na nalog.

Nakon što otvorite ChatGPT u svom internet pregledaču, pojaviće vam se standardni četbot upit na ekranu: „Kako mogu da vam pomognem danas?”. To će se pojaviti uz opcije za prijavljivanje ili nastavak sesije bez prijave. OpenAI postepeno uvodi ovu funkciju, pa je važno proveriti ovu mogućnost ponovo kasnije, ukoliko vam ona još uvek nije dostupna.

Takođe je važno napomenuti da je OpenAI implementirao dodatne mere zaštite za korisnike bez naloga, koje uključuju blokiranje određenih upita i generisanje slika u više kategorija nego za one sa nalozima. Portparol kompanije OpenAI kaže da su tokom dizajniranja modela, timovi za otkrivanje i zaustavljanje zloupotreba AI modela bili uključeni sa ciljem identifikacije potencijalnih petnji koje bi korisnici bez naloga mogli da naprave.

Takođe, možete da onemogućite obuku podataka za svoje upite kada niste prijavljeni. Da biste to uradili, dovoljno je da kliknete na mali znak pitanja desno od okvira za tekst, zatim odaberete opciju Settings (Podešavanja) i isključite polje „Improve the model for everyone” (Poboljšajte model za sve).

OpenAI kaže da više od 100 miliona ljudi u 185 zemalja sveta koristi ChatGPT na nedeljnom nivou. S tim u skladu, potez omogućavanja korišćenja ChatGPT bota bez prijavljivanja pruža priliku onima koji su oklevali da kreiraju nalog, da isprobaju ovaj alat koji menja način na koji komuniciramo, potencijalno povećavajući broj njegovih korisnika još više.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi