DALL-E kreativno uređivanje slika je sada moguće direktno u ChatGPT botu

AI model za pravljenje slika DALL-E kompanije OpenAI, donosi nekoliko poboljšanja za lakše oblikovanje dela koje je generisala veštačka inteligencija

DALL-E kreativno uređivanje slika je sada moguće direktno u ChatGPT botu

Sada možete da koristite alate za uređivanje slika kada koristite DALL-E u okviru ChatGPT-a, kako na vebu tako i na mobilnim uređajima. Ovaj model veštačke inteligencije, uz to sada nudi i unapred postavljene predloge stilova kako bi inspirisao kreiranje slika, za razliku od Android upita za pozadine generisane veštačkom inteligencijom.

AI model DALL-E je sada na svojoj trećoj generaciji, a nedavna ažuriranja imaju za cilj da ga učine lakšim za upotrebu. DALL-E 3 je dodao integraciju sa ChatGPT-om i tako skinuo teret sa korisnika koji je morao da savršeno opiše sliku – sada je dovoljno reći ChatGPT botu šta želite, a on će uraditi ostalo, objašnjava TheVerge.

Sadašnje ažuriranje proširuje tu funkcionalnost i tako omogućava DALL-E korisniku da podesi i precizira svoje rezultate unutar ChatGPT interfejsa. Korisnik početnik može da bude malo zbunjen, i sa pravom sebe da upita: „Čemu sve ovo služi i šta da radim sa njim”?

Međutim, nova uputstva odnosno predlozi služe kao neka vrsta polazne tačke i uključuje stilove slikanja, kao što su gotika, sintetički i rukom crtani crteži i slično, a primeri koje može da vidi su tu, dovoljno je preći kursorom miša preko njih. Odabirom jednog od stilova, dodajete ga u vaš upit, a zatim je na vama da shvatite ostalo. Kreativno govoreći, nije baš da ništa ne znate.

OpenAI radi na rešavanju važnijeg problema u vezi sa kreiranjem slika pomoću veštačke inteligencije, a to je poverenje. Ranije ove godine, DALL-E 3 počeo je da dodaje vidljive vodene žigove i meta podatke da bi označio sliku generisanu veštačkom inteligencijom. To je dobar početak za OpenAI, ali njih i dalje lako mogu da uklone hakeri, što znači da je potrebno još unapređenja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi