Dolazi anti-smartphone i to za vaše dobro

HMD pokreće The Better Phone Project, inicijativa smišljena sa ciljem da smanji vreme provedenog ispred ekrana i društvenih mreža, uz pomoć roditelja i Generacije Z

Dolazi anti-smartphone i to za vaše dobro

HMD radi na anti-smartphone uređaju, dizajniranom da smanji vreme provedeno ispred ekrana i na društvenim mrežama i to uz pomoć roditelja. HMD se snažno fokusira na koncept “digitalnog detoksa” i nedavno je najavio HMD Skyline, koji ima režim „detoksa“ ugrađen u softver uređaja.

Ali ono što planira dalje da uradi izgleda da ide daleko iznad ovoga. Nazvana The Better Phone Project, ova inicijativa trenutno nema konkretan uređaj za prikaz, ali postoje rezultati istraživanja koja treba uzeti u obzir.

Većina nas je čitala ili čak osetila negativan uticaj društvenih mreža na mentalno zdravlje, a neki od nas su bili konkretni i smanjili vreme provedeno ispred ekrana telefona.

Anti-smartphone inicijativa želi da smanji vreme provedeno ispred ekrana telefona

HMD-ovo istraživanje o ovoj temi obuhvatilo je 10.000 roditelja širom sveta radi malo drugačije perspektive. Više od polovine je reklo da žale što su dali pametni telefon svom detetu, čija je prosečna starosna granica oko 11 godina, a 70% njih je izjavilo da “više komuniciraju sa porodicom” zbog detinjstva provedenog bez pametnog telefona.

Gotovo polovina misli da su pametni telefoni promenili ličnost njihovog deteta, dok 75% misli da pametni telefoni izlažu decu “opasnostima interneta,” a sličan broj smatra da telefoni utiču na san i nivo aktivnosti preko dana.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Naoružan svojim istraživanjem, HMD — što znači Human Mobile Devices, kaže da dolazi sa “nizom novih uređaja, uključujući novi telefon,” kako bi rešio problem i želi da roditelji budu deo tog rešenja koje će funkcionisati upravo u njihovu korist.

HMD se nada da će The Better Phone Project biti privlačan ne samo roditeljima, već i onima rođenim između 1997. i 2012. (ili Generacija Z) koji takođe žele da prihvate stil života bez interneta.

HMD kaže da želi da stvori telefon sa “boljim balansom,” što znači da će verovatno biti negde između funkcionalnih telefona poput Nokia 3210 i režima digitalnog detoksa na novom HMD Skyline modelu.

The Better Phone Project je inicijativa gde nije samo reč o telefonima, već će verovatno obuhvatiti i druge uređaje. Ako želite da učestvujete u projektu, HMD će održavati virtuelne forume gde možete izneti svoje mišljenje, a možete se prijaviti i na internet stranici ove kompanije, prenosi Digitaltrends.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. lepi kokan

    Имаћете мање, али бићете срећнији !

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi