Facebook i Instagram spremaju Meta Verified - plave značke za verifikovane naloge

Nova usluga se zove „Meta Verified“ i pored plave značkice na profilu dobijate bolju vidljivost, zaštitu od imitatora, prioritetnu podršku i još mnogo toga

U toku je proces testiranja usluge za Instagram i Facebook društvene mreže po cenama od 12 USD za web i 15 USD za mobine uređaje. Mark Zukerberg je najavio da Meta Verified nalozi, pored značkice dobijaju „povećanu vidljivost na platformama“, prioritetnu korisničku podršku i još mnogo toga.

Nova usluga kreće od danas, prvo u Australiji i Novom Zelandu, a matična kompanija najavljuje da će se uskoro proširiti i na druge zemlje.

„Ove nedelje počinjemo da uvodimo Meta Verified — uslugu pretplate koja vam omogućava da verifikujete svoj nalog zvaničnim identifikacionim dokumentom, dobijete plavu značku, dodatnu zaštitu od lažnog predstavljanja protiv naloga koji tvrde da ste vi i direktan pristup korisničkoj podršci “, piše Zukerberg. „Ova nova funkcija se odnosi na povećanje autentičnosti i bezbednosti svih naših usluga.“

Prijava za Meta Verified

Da biste se prijavili za Meta Verified, moraćete da ispunite minimalne uslove za aktivnost, da imate najmanje 18 godina ili više i da dostavite državni identifikacioni dokument koji odgovara imenu i fotografiji koje imate na Facebook ili Instagram mrežama. Nova usluga jako podseća na Twitter Blue, za koji Ilon Mask traži 8 dolara mesečno, ali Meta napominje da neće praviti nikakve izmene na nalozima koji su već verifikovani korišćenjem prethodnih zahteva koji su postojali, uključujući prepoznatljivost i autentičnost.

Stikeri i zvezdice

Pored toga, korisnici koji se prijave za uslugu dobiće ekskluzivne nalepnice za Stories i Reels, a takođe će dobiti 100 besplatnih zvezdica mesečno ili digitalnu valutu koju možete da koristite da biste dali napojnicu kreatorima na Facebook mreži. Meta napominje da firme još ne mogu da se prijave za značku Meta Verified i da ne možete da promenite svoje ime profila, korisničko ime, rođendan ili sliku profila bez da iznova prođete kroz proces verifikacije.

U zvaničnom blog postu kompanije piše da je poenta da dugoročno izgrade ponudu pretplate koja je dragocena za sve, uključujući kreatore, firme i zajednicu u celini. Kao deo ove vizije, razvija se značenje verifikovane značke kako bi pristup verifikaciji mogao da se proširi i da više ljudi može da veruje da su nalozi sa kojima komuniciraju autentični.

Usluga prvo kreće u Australiji i Novom Zelandu, i košta 19,99 AUD kada se kupuje online i 24,99 AUD na mobilnom uređaju (23,99 NZD na vebu i 29,99 NZD na mobilnom uređaju). Veći trošak na iOS i Android uređajima je verovatno način da se nadoknadi provizija koju Apple i Google uzimaju za kupovine u aplikaciji.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. stonexman

    Videla žaba da se konji potkivaju pa stala u red.

  2. isnogood

    Makar nisu kao apple samsung rekli da je to iz ekoloskih razloga i izbacise punjac :)

  3. Sančo Panča

    Samo ne znam, koje budale će im davati toliki novac za praktično ništa?

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi