Facebook Messenger dobija unapređenja, HD fotografije jedno od njih

Aplikacija za onlajn komunikaciju Facebook Messenger dobija niz novih funkcija, među kojima su HD fotografije, deljeni albumi kao i podrška za veće datoteke

Facebook Messenger dobija unapređenja, HD fotografije jedno od njih

Kompanija Meta odlučila je da unapredi svoj Facebook Messenger, aplikaciju za onlajn komunikaciju, pa ćete tako ubuduće u konverzacijama, između ostalog, moći da šaljete HD fotografije jednostavnim odabirom slike koju želite da pošaljete, a zatim uključivanjem HD „prekidača“ koji će se od sada pojavljivati pre nego što pritisnete „Send“ (Pošalji).

Ista funkcija nedavno se pojavila i na drugoj Meta aplikaciji za razmenu poruka i internet pozivanje WhatsApp, tako da je svakako sjajno videti da se ova funkcionalnost širi i na druge kanale komunikacije ove kompanije. HD fotografije koje primite u Facebook Messenger aplikaciji će u gornjem desnom uglu imati oznaku „HD“, tako da ćete jasno moći da razlikujete koje su fotografije boljeg kvaliteta.

Osim ove funkcije, moći ćete da kreirate i zajedničke albume sa prijateljima i porodicom, gde možete da dodajete fotografije i video zapise, slično kao deljeni albumi na Google Photos aplikaciji. Da biste kreirali takav album, u grupnom četu odaberite više fotografija, a zatim dodirnite Create album (Kreiraj album) ili dugo pritisnite fotografiju koja je već u četu i izaberite istu opciju. Da biste dodali fotografije i video zapise u postojeći album, izaberite opciju Add to album (Dodaj u album). Naravno, možete i da preimenujete albume ako želite.

Svi u grupnoj konverzaciji će moći da pregledaju , dodaju, brišu i preuzimaju sve slike i video zapise u zajedničkom albumu. Da biste otišli do zajedničkog albuma u konverzaciji, dodirnite ime grupnog ćaskanja odnosno četa, a zatim izaberite Media (Medija) i tamo ćete ga videti. Ova funkcija će postati dostupna u narednim nedeljama.

Takođe, od sada možete dodavati ljude u Facebook Messenger pomoću QR koda. Svi dobijaju svoj kod, a možete ga skenirati da biste dodali nekoga u konverzaciju ili ga podeliti podeliti svoj sa drugima putem linka, piše na stranici sajta kompanije posvećenoj Facebook platformama.

Na kraju, Messenger je dobio još jedno unapređenje, a to je povećanje limita za veličinu datoteka – sada možete slati datoteke do 100 MB, pri čem su podržani su svi glavni formati, uključujući Word, PDF, Excel i zip. To je bila dugoočekivana funkcija koja je nedostajala ovoj aplikaciji, tako da se u ovom slučaju odražava izreka „bolje ikad, nego nikad“.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi